Populære sporter
All sport
Vis alt

Nøkkelspillere ute: Slik stiller lagene i skjebnekampen

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 28/12/2020 klokken 16:34 GMT+1

I kveld skal det avgjøres om det er Mjøndalen eller Sogndal som kaprer den siste Eliteserie-plassen i 2021.

Ibrahim Shuaibu scoret og Tonny Brochmann jubler.

Foto: NTB

Nå skal det hele avgjøres.
Hvilket lag tar følge med resten av de 15 kvalifiserte lagene inn mot en ny Eliteserie-sesong, og hvilket lag må belage seg på en sesong i OBOS-ligaen i 2021.
Etter å ha beseiret Ranheim i den siste playoff-kampen, kunne Eirik Bakke og resten av Sogndal-leiren juble for at de nå er ett steg nærmere det gode selskap. De hvitkledde fra Vestland fylke endte til slutt på 51 poeng og tredjeplass i OBOS-ligaen. Plasseringen gjorde slik at de kun trengte å spille en playoff-kamp før det avgjørende kvalifiseringsoppgjøret mot laget som endte på 14. plass i Eliteserien.
Det var det omsider Mjøndalen som maktet, i en helt ellevill siste runde. Etter at Vålerenga knuste Start 4-0 på Intility, samtidig som at Mjøndalen vant komfortabelt 3-0 over OBOS-klare Aalesund, var det MIF som unngikk nedrykk og sikret seg en ny sjanse.
Om få timer får vi vite om Mjøndalen tar vare på den sjansen. Det blir derimot uten spillere som Isaac Twuum og Tonny Brochmann som begge er ute med skader, men Vegard Hansen stiller med de samme elleve fra start som de som slo AaFK i siste serierunde.
Martin Roseth er ute for Sogndal, mens nummer to på toppscorerlisten i OBOS-ligaen i år, Kristoffer Hoven, er plassert på benk.

Slik stiller lagene:

Mjøndalen: Sosha Makani - Syver S. Eriksen, Markus Nakkim, Sondre S. Johansen, Vetle Dragsnes , Ole A. Sveen, Christian Gauseth, Stian S. Aasmundsen, Martin R. Ovenstad, Shuaibu Ibrahim, Sondre Liseth.
Sogndal: Renze Fij - Axel Kryger, Eirik Lereng, Igoh Ogbu - Tomas Totland, Daniel Eid, Sivert Mannsverk, Mathias Blårud, Alioune Ndour - Endre Kupen, Peter Godly Michael
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame