Nå skal det hele avgjøres.
Hvilket lag tar følge med resten av de 15 kvalifiserte lagene inn mot en ny Eliteserie-sesong, og hvilket lag må belage seg på en sesong i OBOS-ligaen i 2021.
Eliteserien
MIFs bekmørke straffestatistikk: – Da vet du at det er tynt
13/06/2021 PÅ 11:09
Etter å ha beseiret Ranheim i den siste playoff-kampen, kunne Eirik Bakke og resten av Sogndal-leiren juble for at de nå er ett steg nærmere det gode selskap. De hvitkledde fra Vestland fylke endte til slutt på 51 poeng og tredjeplass i OBOS-ligaen. Plasseringen gjorde slik at de kun trengte å spille en playoff-kamp før det avgjørende kvalifiseringsoppgjøret mot laget som endte på 14. plass i Eliteserien.
Det var det omsider Mjøndalen som maktet, i en helt ellevill siste runde. Etter at Vålerenga knuste Start 4-0 på Intility, samtidig som at Mjøndalen vant komfortabelt 3-0 over OBOS-klare Aalesund, var det MIF som unngikk nedrykk og sikret seg en ny sjanse.
Om få timer får vi vite om Mjøndalen tar vare på den sjansen. Det blir derimot uten spillere som Isaac Twuum og Tonny Brochmann som begge er ute med skader, men Vegard Hansen stiller med de samme elleve fra start som de som slo AaFK i siste serierunde.
Martin Roseth er ute for Sogndal, mens nummer to på toppscorerlisten i OBOS-ligaen i år, Kristoffer Hoven, er plassert på benk.

Slik stiller lagene:

Mjøndalen: Sosha Makani - Syver S. Eriksen, Markus Nakkim, Sondre S. Johansen, Vetle Dragsnes , Ole A. Sveen, Christian Gauseth, Stian S. Aasmundsen, Martin R. Ovenstad, Shuaibu Ibrahim, Sondre Liseth.
Sogndal: Renze Fij - Axel Kryger, Eirik Lereng, Igoh Ogbu - Tomas Totland, Daniel Eid, Sivert Mannsverk, Mathias Blårud, Alioune Ndour - Endre Kupen, Peter Godly Michael
Eliteserien
Tripić matchvinner da Viking snudde til seier
27/05/2021 PÅ 17:57
Eliteserien
Reddet ett poeng for Vålerenga: – Ikke i nærheten av godt nok
24/05/2021 PÅ 17:55