Han drømte om å komme med til U20-VM for Norge i mai. Slik gikk det dessverre ikke for unggutten, men i stedet spilte han på U21-landslaget i kampene da deler av troppen var opptatt med mesterskapet.
Han har også tolv kamper for G18, to for G19 og en for G20.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Et fint plaster på såret for at det ikke ble VM-spill, kan være at flere klubber nå har fått øynene opp for ham.
Eurosport kjenner til at nederlandske Groningen har sett ham både i landskamp, og på Gjemselund for Kongsvinger i OBOS-ligaen. Det skal imidlertid ikke foreligge noe bud på spilleren per nå.
Daglig leder i Kongsvinger, Espen Nystuen, ønsker ikke å kommentere de konkrete opplysningene om Groningen.
– Det er flere som har vært her og sett på Martin. Når det gjelder navn på klubber vil jeg hverken bekrefte eller avkrefte noe som helst. Men det er naturlig med interesse. Han er en god spiller og er på U-landslag, sier Nystuen til Eurosport.

Jordnære gutter

Han beskriver 19-åringen som litt utypisk norsk spiller, som løper voldsomt mye og har veldig god forståelse.
– Han er en av flere som er kommet opp gjennom systemet vårt de siste årene, og for oss er det en veldig viktig spiller.
Midtbanespilleren har vært involvert i tolv kamper for Kongsvinger i OBOS-ligaen denne sesongen. Han har scoret ett mål.
Vinjor har tre år igjen av kontrakten med KIL, så han blir neppe en billig mann for eventuelle beilere.
– Det blir det ikke, bekrefter Nystuen, med glimt i øyet.
– Dere ser på ham som en liten gullkalv?
– Vi skal være forsiktige med å si det. Martin må først ta steget til å få en virkelig fast plass på laget, og dominere skikkelig i OBOS-ligaen. Men når det kommer større europeiske klubber og ser på ham, er det morsomt for oss, det. Og sikkert for ham selv også, selv om han nå skal konsentrere seg om det han skal gjøre på banen, sier Nystuen, og legger til:
– Vi har et godt trener- og støtteapparat, og har tett dialog. Vi opplever at det er jordnære gutter. De som kommer fra Kongsvinger er ofte det, men det kan være verre med dem litt lenger nord i fylket, sier Nystuen med et aldri så lite humoristisk stikk i retning fylkes- og divisjonsrivalen fra Hamar.

Topp fire

Laget tok ferie etter 13 kamper, og tapte første kamp i etterkant mot Sandefjord. De ligger nå på femteplass, med fire poeng opp til Start og Raufoss på plassene foran seg.
– Målet vårt er å bli topp fire, så vi var fornøyde med hvordan vi lå an før vi tok ferie. Så tapte vi i Sandefjord. Det var surt, men vi satser på revansj mot Skeid i neste kamp.
En av snakkisene i OBOS-ligaen denne sesongen, er lagets svært stødige målvakt; Ali Ahamada. Keeperen, med bakgrunn fra blant annet Toulouse i Ligue 1 og tyrkisk fotball, ble omtalt som kanskje den beste signeringen i norsk fotball før sesongen.
Så er spørsmålet om KIL får beholde ham hele året?
– Det vet jeg ikke, men det er ingen konkrete bud på ham nå, i hvert fall. Det er ikke konkrete bud på noen av våre spillere akkurat nå, sier Nystuen.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50