• Se Start - Sogndal søndag fra klokken 15:00 på discovery+
Søndag tar Start i mot Sogndal. Begge lagene var forespeilet en plass nær toppen av OBOS-ligaen, men ingen av de har innfridd.
Sogndal ligger på femteplass etter fjorten kamper, trygt plassert inne på kvalikplass til Eliteserien. Start på sin side, må vinne for å holde følge med lagene som jakter opprykk til Eliteserien.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55
Storkampen i OBOS-ligaen blir derimot svært spesiell for en av aktørene på Sparebanken Sør Arena.

Klar for å slå tilbake

Før sesongen signerte Kristoffer Valsvik for Sogndal etter en strålende sesong for Åsane i 2020. Bare et snaut halvår senere er sogningen på plass i Start. Ambisjonen der er den samme som han hadde med Sogndal: Opprykk til Eliteserien.
26-åringen debuterte onsdag mot Fredrikstad, hvor han forærte et mål til vertene ved å slå en feilpasning like foran egen 16-meter.
Nå er han klar for å slå tilbake mot klubben som valgte å kvitte seg med han etter fem måneder.
– Jeg er gira, og jeg gleder meg til kampen. Blir moro å møte guttene igjen. Jeg har ikke sett dem siden jeg flyttet. Det er en viktig kamp, og jeg tror det blir en bra kamp, sier nåværende Start-spiller Kristoffer Valsvik til Discovery.
– Har trenerne snakket litt ekstra med deg i forkant av denne kampen, for å avsløre litt Sogndal-hemmeligheter?
– Nei, det har ikke vært behov. De er tydelig på hva de er gode på, og hvordan de spiller, svarer Valsvik.

Hysje på trenerne

Midtbanespilleren, som kom fra Åsane til Sogndal i februar, erkjenner at han ønsker vise hva den gamle arbeidsgiveren mistet da han dro.
– Det er klart jeg får lyst å vise meg ekstra frem i den kampen. Jeg fikk inntrykk av at jeg ikke var god nok der, og da har jeg lyst å vise meg fra min beste side og bidra til at vi vinner. Å bli matchvinner hadde vært fint, sier Starts nummer åtte.
– Hvordan skal du feire da?
– Noen av guttene tulla med at jeg måtte hysje på trenerne, men jeg blir glad når jeg scorer. Har ikke tenkt noe på feiring, ler Valsvik.
– Det som har skjedd har skjedd. Man må ha fokus på det som skjer fremover. Vi er venner utenfor banen, og det er viktig å ha respekt for hverandre, legger Start-spilleren til.

– En sterk mentalitet

Valsvik er ikke den eneste Start-spilleren med en fortid i Sogndal. Etter alle solemerker skal både Martin Ramsland og Eirik Schulze ta plass i Sindre Tjelmelands lagoppstilling.
– Valsvik har en sterk mentalitet, og flink til å finne tenningsnivå enten det er store eller mindre store anledninger. Det er jo bare bra for oss at han vil vise seg litt ekstra frem, sier Tjelmeland til Discovery, som samtidig sier at han ikke har tenkt så mye på at Valsvik skal møte sin tidligere klubb.
– Vi har lyst til å få en type spillestil, og den passer Valsvik godt til. Han mister sjeldent ball og flink til å ta riktig valg på banen. Han er først og fremst veldig god og trygg med ball rett og slett, fortsetter treneren.
Sogndal har kvittet seg med Sivert Mannsverk i tillegg til Valsvik. De er nå erstattet av Noah Solskjær fra KBK (lån gjort permanent), Emil Palsson fra Sarpsborg 08 (lån), i tillegg til at Sogndal har fått inn engelske Ronan Darcy på lån fra Bolton Wanderers.
Discovery har vært i kontakt med Sognal-trener Eirik Bakke, men han har ikke vært tilgjengelig for en lengre prat. I en kort SMS til Discovery sier han følgende:
– Ikke så mye annet å si enn at vi går for tre poeng, med et påfølgende blunkefjes.
Så du denne?

Den 12. mann: Fornøyd Start-supporter til tross for noen tap

OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 KLOKKEN 14:56
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 KLOKKEN 16:12