Mjøndalen - Sogndal 3-2
Vegard Hansen og Mjøndalen er klare for et nytt år i Eliteserien etter en helt ellevill playoff-kamp på Intility Arena mandag kveld.
– En skuffet gjeng nå. Vi er smågutter i boksen i dag. Vi visste at de er gode på det, men vi klarte ikke å stå i mot i dag, sa en svært skuffet Eirik Bakke etter kampslutt på Intility Arena.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03

– Dette kan umulig være sunt

På den andre siden av følelsesregisteret befant de brunkledde spillerne seg.
– Dette er et eventyr. Vi er ekstremt stolte, sa Sondre Liseth til Eurosport etter kampen.
Heller ikke Mjøndalen-trener Vegard Hansen klarte ikke å skjule gleden i intervjusonen etter kampslutt.
– Jeg har aldri opplevd maken. Hver høst har det vært spenning i Mjøndalen, men så jævlig som det har vært i år har jeg aldri opplevd før. Dette er ikke for folk flest. Dette kan umulig være sunt, sa et gråtkvalt Hansen etter kampslutt.
– Mjøndalen har en tendens til å klare det det når det virkelig gjelder, fortsatte han.
Se jubelscenene etter kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Mjøndalen berget plassen 7 minutter på overtid, se jubelscenene

Fire mål på tampen

Kampen i seg selv var som en emosjonell karusell for Vegard Hansen og Mjøndalen.
Først satte tidligere Sogndal-spiller Ole Amund Sveen inn det som lenge så ut til å bli kampens eneste scoring etter drøye ni minutters spilt, før det tok hele 70 minutter før den første ballen lå i nettet bak Sosha Makani. Mjøndalen-stopper Markus Nakkim felte Akor Adams på kanten av sekstemeteren, før Adams selv scoret på den påfølgende straffen.
Så fikk virkelig Sogndal blod på tann. Like etter at MIF tok avspark, stjal de hvitkledde ballen, før Tomas Kristoffersen hamret inn 2-1 til Sogndal.
Deretter var det Mjøndalen sin tur til å snu kampen.
Etter 88 minutter satt 2-2-scoringen. Utlikningen var også Ole Amund Sveen sitt andre for kvelden. Sju minutter var lagt til av dommer Tom Harald Hagen og dommerteamet, og i det siste spoilleminuttet skjedde det som på mange måter var skrevet i de brunfargede stjernene. Dødball er ofte mål for Mjøndalen, og det skulle Sogndal smertelig erfare denne kampen. Etter 97 spilte minutter var MIFs tredje dødballmål for kvelden et faktum, etter at Markus Nakkim smalt ballen i nettet bak Sogndal-keeperen.
– Du føler deg jo som Supermann som har reddet hele verden, sa matchvinner Nakkim til Eurosport etter kampen.
– Det skulle bare mangle at det var dødball som skulle holde oss i Eliteserien også neste år. det er folk som er villige til å gå gjennom veggen for å få den scoringen, og det er det det handler om.
Med 3-2 er Mjøndalen klare for et nytt år i Eliteserien.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
OBOS-ligaen
Flyttet til Norge på grunn av kona – klar for Mjøndalen
16/02/2022 KLOKKEN 16:00