Populære sporter
All sport
Vis alt

Lasse Nordås kjemper om spissplassen i Bodø/Glimt: – Må være på tå hev

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 25/01/2023 klokken 07:03 GMT+1

I fjorårets sesong, var Bodø/Glimts Lasse Nordås på utlån til Tromsø. Nå er han klar for å jobbe seg mot spilletid og store prestasjoner i Glimt.

Lasse Nordås i duell med Vikings Sebastian Sebulonsen

Foto: NTB

Etter lite spilletid og få sjanser til å vise seg frem, gikk spisshåpet Lasse Nordås i fjorårets sesong på utlån fra Bodø/Glimt til lagets nordnorske rival Tromsø. Der ble historien en annen for unggutten fra Lillestrøm, som hos de gulkledde måtte vike for mer erfarne spisser.
– I den perioden da jeg kom dit (Tromsø), så var det jo akkurat det jeg trengte; å få litt spilletid og litt tillit. Og få prøve meg med litt ordentlige matcher i Eliteserien, som jeg ikke hadde fått mye av tidligere, forteller 2002-modellen til Discovery fra de gulkleddes treningsleir i Spania.
Spissens første mål i den rød- og hvitstripa drakta, kom mot nettopp klubben som han ble utlånt fra i den noe overraskende 3-2-seieren på Alfheim. Med en scoring etter 13 minutter i «slaget om Nord-Norge», ble Nordås en av kampens viktigste menn.
To mål og to assists på 14 kamper ble faktum under utlånssesongen for Nordås. Nå er 20-åringen tilbake i klubben han ble lånt ut fra i fjor – og er klar for å gjøre det som trengs for å kjempe seg til både spilletid og en plass på topp.
– Jeg er veldig klar for å gjøre det forsøket og hvertfall være den beste versjonen av meg. Så får vi se om det er godt nok. Det vil jeg hvertfall håpe.

Jevn spisskamp

Med fire spillere å velge mellom på topp, er det en tøff kamp om spissplassen i Kjetil Knutsens system. Sammen med Nordås, er både Runar Espejord, Lars-Jørgen Salvesen og nyankomne Faris Pemi aktuelle for posisjonen.
– Vi er fire stykker. Fire bra spillere. Men det er en veldig fin og tøff konkurranse, som gjør at du må være på tå hev på hver trening. Men jeg tror at man blir god av det, sier Nordås.
Med ingen garanti for plassen og en vanskelig kamp om spilletid, har det vært spekulasjoner rundt et nytt låneopphold eller en permanent overgang for Viken-gutten. Men han tror selv at delen av sesongen han fikk i Tromsø har vært lærerikt og bidratt til en utvikling for unggutten, som før utlånet sto inne med totale 439 minutter i den gule drakta.
– Det er litt annerledes der enn det er i Glimt. I Glimt hadde jeg en veldig, veldig fin treningshverdag, men ikke like mye spilletid som jeg skulle ønske. Så når jeg fikk det i Tromsø var jo det veldig fint. Da fikk jeg utviklet meg og øvd på litt ting som ikke er like lett å få øvd på på trening, sier han og fortsetter:
– Men det er absolutt her jeg har lyst til å spille. Også snakker man om å få spilletid, så jeg håper virkelig at jeg kan bli her. Men det må jeg kjempe for, og det er jeg fullt klar over.

– Det vil løsne

Vel tilbake i klubben, bemerket 2002-modellen seg som en viktig mann i treningsoppgjøret mot Viking. Med en halvtime på blokka, utnyttet Nordås tiden sin godt, og ble matchvinner i 1-0-seieren mot Stavanger-klubben.
– Jeg har en veldig fin egenskap ved å komme meg til sjanser, som jeg fikk vist bra i Tromsø i fjor og så vidt i de kampene jeg har for Glimt. Så jeg føler at det ikke skal så mye til før flere av sjansene blir til scoringer, forteller han.
– Men jeg mangler kanskje litt på å sette flere av de sjansene, men det å komme til dem er jeg bra på. Så med litt tid og litt tillit så vil det løsne ganske greit.
Etter returen til Glimt, forteller Nordås at han har fokusert på å utvikle seg som spiller for å kunne telle flere minutter på gresset i offisielle ærend. Videre har han en klar plan på hvordan han vil komme seg dit han ønsker å være.
– Det er det jeg alt har gjort. Gå på trening og bruke det jeg har bygd opp og øvd på de siste årene. Jeg føler at jeg kan by på ganske mye bra. Så må jeg jo selvfølgelig fortsette å jobbe da, for det er en lang pre season. Men hvis jeg utnytter den godt, så kommer jeg til å ta steg, ser han. Han fortsetter:
– Sånn som det er nå, så er det bare å prestere, så tar man det litt som det kommer. Jeg har jo fått spille litt i de kampene vi har hatt, så hvis jeg fortsetter å prestere så kommer jeg til å få spille. Men jeg må jo prestere bra, ellers havner jeg bak i køen.
picture

Lasse Nordås (på utlån fra Glimt til Tromsø) i duell med Marius Lode og Joel Mvuka.

Foto: NTB

– Veldig mye kult

Tiden i Tromsø ga mye spilletid for den relativt ferske 20-åringen, og ga klubben på Alfheim mersmak på den lovende spissen. Men til tross for klubbens forsøk på å hente han tilbake på en permanent overgang, er det Bodø/Glimt som er 2002-modellens fokus.
– Det var litt sykdom og litt skader i fjor, når jeg følte at jeg hadde ganske god flyt. Så ble det sånn det ble, med mindre spilletid og litt bak i køen, men jeg føler at jeg har tatt steg fra i fjor, forteller Nordås.
Unggutten har logget flere minutter for Bodø-laget i Europa i tiden tilbake, og til tross for at de store opptredenene har uteblitt så langt, er han likevel fornøyd med opplevelsene.
– Jeg har fått vært med på veldig mye kult de siste åra, så jeg håper at jeg kan fortsette med det. Også ønsker jeg selvfølgelig å få en bedre rolle enn det jeg har hatt med tanke på spilletid og plass i gruppa.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame