Populære sporter
All sport
Vis alt

Tilbake i Eliteserien etter en halv sesong: – En trygg investering

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 24/01/2023 klokken 16:36 GMT+1

Etter en halv sesong i Sverige, vender Veton Berisha (28) tilbake til norsk Eliteserie. Discoverys fotballekspert tror rogalendingen blir en suksess for de regjernede seriemesterne.

Veton Berisha

Foto: NTB

Tirsdag ettermiddag bekreftet Molde at de har sikret seg Veton Berisha fra Hammarby.
– Det er deilig å være på plass. Det er en nydelig, og stor utfordring å komme til en toppklubb i Norge, som både er regjerende cup- og seriemestere. Jeg ser fram til en spennende og innholdsrik sesong, og gleder meg til å komme i gang, sier Veton Berisha til Romsdals Budstikke.
Ifølge TV 2 har 28-åringen signert en fireårskontrakt med de regjerende seriemesterne.

– En trygg investering

– Det er en trygg investering av Molde med tanke på det han viste de siste par sesongene i Norge, men det er egentlig først i den siste perioden i Viking at han har vært en rå målscorer, sier Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre.
Etter 22 scoringer i 2021-sesongen, tok Berisha med seg den gode formen inn i første halvdel av 2022. På 12 seriekamper i Viking, registrerte han seg for åtte nye fulltreffere og fem målgivende. Det gjorde at den svenske klubben Hammarby la rundt 20 millioner kroner på bordet for å sikre seg 28-åringens tjenester.
Men i Sverige ble det aldri noen braksuksess. Etter en god start på oppholdet hos «Bajen» med fire mål på de første fem kampene, stoppet det opp. På de resterende ni seriekampene han spilte, gikk Berisha av banen uten nettkjenning.
Likevel har Myhre troen på at rogalendingen vil levere varene i Romsdalen.
– Jeg tenker at det som kan tale for at det blir bra, er måten Molde spilte på selv inn mot forrige sesong.
Myhre sikter til at Molde ikke nødvendigvis skulle være det laget som hadde ballen mest og styre kampene lenger.
– De ville ha mer trøkk og fysikk i spillet sitt, og sånn sett kan Berisha være en bra mann og en signalspiller som kan gjøre en pressjobb, men som også har vist i Viking at han har mye mål i seg.

«Endelig» en spiss

Forrige sesong endte med et suverent ligagull, til tross for at Molde gikk inn i sesongen uten en rendyrket spiss. Kaptein Magnus Wolff Eikrem startet året i rollen som en slags falsk nier, med Ola Brynhildsen og David Datro Fofana på hver sin kant.
Etter hvert la de om til en 3-5-2-formasjon, fortsatt uten den «rene» spisstypen, men det viste seg likevel å være en suksessoppskrift.
Til tross for at Molde vant sine 18 (!) siste ligakamper, er det en dårlig skjult hemmelighet at de har ønsket å løse spissfloken en god stund. I juli kunne Discovery erfare at Molde hadde lagt inn bud på Lars-Jørgen Salvesen, som senere ble klar for Bodø/Glimt.
– De har nok sett etter den rette ganske lenge, innleder Myhre.

Dyr overgang

Det gjenspeiler seg kanskje også i prislappen for Berisha. Kun en halv sesong etter at han ble solgt for 20 millioner, melder flere medier, blant annet TV 2, at totalpakken rundt Berisha skal ligge på rundt 37 millioner kroner.
– Det sier noe om at den norske fotballøkonomien er i ferd med å bli mye større. Det hjelper selvfølgelig at de største klubbene har Europa-inntekter og noen veldig store salg. En selgende klubb vet også hva Molde akkurat har cashet inn for Fofana, påpeker Myhre.
Samtidig mener han at signeringen fort kan vise seg å være verdt pengene:
– Skyter han Molde til et Champions League-gruppespill, er det helt greit å betale 30 millioner for ham - eller om han sørger for at de kommer til et annet Europa-gruppespill, er mye av det dekket inn.
Sett denne?
picture

Her avbryter Fagermo intervjuet med Berisha

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame