Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteserieprofilen med krystallklar beskjed: – Ingenting som tilsier det

Kristian Hennie

Oppdatert 01/04/2024 klokken 12:22 GMT+2

Søndag kveld kickstartet Odd og FK Haugesund årets Eliteserie-sesong. Mandag skal flere lag i aksjon i åpningsrunden. Viking-profil, Zlatko Tripic, er klar på flere ting før årets sesong.

Zlatko Tripic (t.v.) og Ole Selnæs (t.h.)

Foto: NTB

Han regnes av mange som blant de beste spillerne i den norske toppdivisjonen.
Nå er Viking-profil, Zlatko Tripic, klar for å gyve løs på sin fjerde sesong i Viking-drakt siden hjemkomsten i 2021.
Mandag kveld serieåpner Stavanger-laget hjemme mot Sarpsborg 08. 31-åringen fra Lyngdal er mer enn motivert for seriestarten.
– Man merker at det kribler litt og at det nærmer seg alvor her nå. Nå har man hatt mange måneder med oppkjøring. Jeg har vært med på dette i mange år, så det er veldig gøy at man fortsatt blir like inspirert og motivert før starten på en ny sesong, innleder Tripic til Discovery før mandagens kveldskamp.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Reagerer etter Botheim-scoring: – Den ser veldig tvilsom ut

– Blir tøft for trenerne

I januar 2020 meldte kantspilleren overgang til tyrkisk fotball og Göztepe. Halvannet år senere vendte han tilbake til Viking.
Siden da ser tallene til lyngdølen slik ut i seriespill for siddisene:
• 2021: 7 mål og 4 assist på 23 kamper.
• 2022: 5 mål og 4 assist på 20 kamper.
• 2023: 13 mål og 10 assist på 29 kamper.
Angrepsspilleren leverte nemlig svært imponerende tall under fjorårets sesong, hvor medaljen akkurat glapp for Viking som endte på en fjerdeplass.
Nå er han klar på at Viking-laget står godt rustet inn mot sesongstart.
– Innad i gruppen er det veldig god stemning og veldig mange spillere har kommet tilbake i god form. Vi nærmer oss en skadefri tropp nå, som er viktig. Det er mange som konkurrerer om de ulike plassene på laget, så det kommer til å bli veldig tøft for trenerne å ta ut en 11er og en tropp, mener han.
I generalprøven feide Tripic og Viking over Rosenborg hjemme på SR Bank Arena. 5-0 sto det etter 90 spilte minutter.
– Ikke bare i Rosenborg-kampen, men i de tre-fire siste kampene har det vært et steg i veldig riktig retning. Vi har holdt nullen i mange kamper og jobbet mye med intensiteten. Det er ingen tvil om at ting begynner å sitte, sier han bestemt.

Klare mål fra kapteinen

Tripic og Viking var for alvor med i medaljekampen forrige sesong. Til slutt endte siddisene kun tre poeng bak henholdsvis Tromsø og Brann på 3. og 2. plass. 12 poeng skilte fjerdeplasserte Viking fra seriemester Glimt.
– Det viktigste er at vi klarer å levere en stabil sesong. Jeg håper vi kan opprettholde toppnivået vårt, for det er vanvittig høyt. Så gjelder det å ha et høyt bunnivå også, for det er det som topplagene skiller seg ut med, sier han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Bjørkan før seriestart: – Gleder oss som små unger

Den tidligere utenlandsproffen er ikke beskjeden hva gjelder målsetninger. Europa-ballen skal tilbake til Stavanger, mener han.
– Jeg håper at vi skal være med på å kjempe om medalje og en Europa-plass. Nå er det enda flere lag som har hengt seg på der oppe og skal kjempe i toppen. Man skal selvfølgelig sikte høyt når man er i Viking, så vi ønsker å være med der oppe.
Hvordan skal du selv toppe fjorårets sesong?
– Det blir mye av det samme. Jeg vet at det er store forventninger til meg fra omgivelsene, men de største forventningene legger jeg alltid på meg selv. Jeg håper på å gjenskape bra med målpoeng og tror jeg kan levere tosifret antall mål og målgivende i år også. Det skal jeg nok sikte mot og ha som mål.
Som nevnt: 13 mål og 10 assist ble det på lyngdølen i fjor. Kun målpoengkongen Amahl Pellegrino, som vendte snuten mot USA i vinter, hadde flere målgivende pasninger enn 31-åringen i Eliteserien 2023.
– Samtidig, så lenge laget gjør det bra er jeg ikke for opptatt av ren statistikk. Men selvfølgelig, det var gode tall i fjor og jeg ser ingen grunn til å sikte lavere enn det. Jeg føler meg i veldig god form og nøkkelen har alltid vært å holde seg skadefri over lengre tid, sier Tripic bestemt.

– Ingenting som tilsier det

Kjetil Knutsen Bodø/Glimt og Erling Moes Molde har satt norsk fotball på kartet med sine prestasjoner i Europa de siste årene.
Det gleder 31-åringen fra Lyngdal.
– De har fått mye oppmerksomhet og det er fullt fortjent. Alt det de har gjort i Europa skal egentlig alle vi i Norge heie på og være takknemlige for. De har sørget for at Norge har steget på UEFA-rankingen og blitt den beste ligaen i Skandinavia, mener han.
Selv om de to topplagene har styrket Norges posisjon i Europa, er Tripic klar i talen:
– Samtidig gjør det at forskjellen økonomisk blir større da de får inn veldig mye penger. Og pengene er jo med å styre mye av fotballen. De driver sin egen idrett hva gjelder spillerlogistikk. Men i en enkeltkamp så er det ingenting som tilsier det at vi ikke skal slå de. Vi har gjort det før og vi skal kunne få til det i år også, sier 31-åringen og fortsetter:
– De kan forsterke seg på en annen måte enn de andre lagene, og over en hel sesong ser jeg for meg både Glimt og Molde som favoritter til å ta seriemesterskapet. Så er vi ikke langt unna. Det gjelder for oss andre lag å ta oss inn i Europa slik at vi kan konkurrere med dem på spillerlogistikken, mener han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Klar tale fra nordmannen etter tap i Allsvenskan-debuten: – Kommer til å bli bedre

Tøff åpningskamp

Mandag klokken 19.15 tar Viking imot Sarpsborg 08 hjemme på SR-Bank Arena.
Tripic, som er en del av kapteinsteamet med Kristoffer Løkberg og Sondre Bjørshol, er mer enn klar for mandagens åpningskamp.
– Jeg tror vi er veldig klare på hva som kommer. Sarpsborg 08 har fått mye skryt og de er et utrolig godt lag, så det er et lag vi har full respekt for. De ønsker å angripe med mange spillere akkurat som oss, sier han og avslutter:
– Det blir nok en veldig åpen fotballkamp, så det er de som makter å gjøre det lille ekstra som stikker av med seieren. Men det blir full tenning fra vår side, og en veldig artig fotballkamp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame