Populære sporter
All sport
Vis alt

Hjemvendt utenlandsproff om RBKs sesongstart: – Det er ikke bra nok

Kristian Hennie

Publisert 19/07/2023 klokken 08:02 GMT+2

Noah Jean Holm (22) er tilbake på norsk jord og klar for å gyve løs på resten av sesongen som Rosenborg-spiller. Samtidig er han klar i talen om hva laget har prestert hittil i sesongen.

Noah Jean Holm i aksjon for franske Reims.

Foto: Getty Images

– Jeg føler jeg har vært i godt slag lenge nå. Nå skal jeg gønne på, så kommer det sikkert masse muligheter når sesongen ruller i gang her igjen.
Det sa Noah Jean Holm til Discovery i desember. Da hadde spissen vært på utlån fra Rosenborg i franske Reims siden september.
Den franske klubben hadde opsjon på kjøp, men valgte å ikke ta den i bruk. Dermed vendte 22-åringen tilbake til Trondheim tidligere i sommer.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Layouni kom inn fra benken – matchvinner på overtid i Häcken–debuten

– Ny «boost»

Holm fikk totalte ni kamper for Reims i løpet av utlånsoppholdet, men det ble ikke flust av målpoeng i den franske klubben: null mål og assists var fasit.
Til tross for lite kamptrening og nettkjenninger, mener han at utviklingen hans har gått riktig vei.
– Jeg har hatt et fint opphold synes jeg, med en utrolig bra treningshverdag og flere kule kamper på et veldig høyt nivå. Jeg har hvertfall ikke blitt noen dårligere fotballspiller av å ha vært der en sesong, sier han til Discovery og fortsetter:
– Selv om hele siste halvåret ikke ble som man ville, så har det vært et opphold jeg setter utrolig pris på. Så jeg har sett hvor lista ligger på det høyeste nivået i Fotball-Europa. Jeg tar med meg en ny «boost» tilbake i Rosenborg nå.

Slet med skader

Den siste halvdelen av sesongen slet Holm med en rekke skader som satte han ute av spill. Han mener at mentaliteten hans hjalp han mye gjennom den perioden.
– Siste halvåret hadde jeg jo fire skader som kom rett etter hverandre. Men jeg føler at jeg har vært med såpass lenge nå, at hodet har jeg aldri mistet. Jeg har aldri tenkt på noe annet enn å komme tilbake og gjøre grovjobben, sier Holm.
22-åringen dro tidlig til utlandet, og allerede i 2017 ble han en del av den tyske storklubben RB Leipzig sine ungdomsrekker. Etter flere år der gikk turen videre til portugisiske Vitória Guimarães, før han vendte snuten hjem til Norge og Rosenborg sommeren 2021.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Layouni kom inn fra benken – matchvinner på overtid i Häcken–debuten

Bagasjen han har opparbeidet seg i ung alder har vært viktig for den siste tiden i Reims
– Det kan være tøft for mange som reiser ut tidlig når man sliter med språk og når det ikke er like familiært som hjemme i Norge, men det føler jeg aldri at jeg virkelig har kjent på. Jeg har alltid vært ganske god til å lære språk, så det hjalp meg utrolig mye.

– Ikke bra nok

– Det har vært utrolig fint. Det føles som å komme hjem. Alle har tatt meg imot med åpne armer igjen, så det er godt å se gutta og folk som jobber rundt klubben igjen. Det er også hyggelig å ha blitt kjent med mange nye, så det har vært veldig fint, svar Holm på spørsmålet om hvordan det er å være tilbake på Lerkendal.
Den høyreiste spissen kommer hjem til et Rosenborg-lag som har hatt en turbulent start på sesongen. For en måned siden ble Kjetil Rekdal og Geir Frigård avskjedighet som trenerduo, mens Svein Maalen har hatt det midlertidige ansvaret siden.
Etter 15 kamper spilt har laget tatt 16 poeng, som foreløpig holder til en tiendeplass i Eliteserien.
Og Holm er klar i talen:
– Resultatene taler for seg selv. Det har ikke vært bra nok. Selv om man kan si at det er mange av de samme som er her, så er det også mange nye som har vært nødt til å ta store roller tidlig på grunn av skader og formasjonsendringer, sier Holm.
22-åringen er likevel sterk i troen på at det vil snu, spesielt etter å ha sett kampen mot Tromsø søndag, hvor Maalen tok sin første seier som hovedtrener i Rosenborg.
– Jeg synes jeg det har vært fremgang de siste matchene. I Tromsø-kampen så er vi det beste laget og fortjener virkelig å vinne. Det at vi fikk tre poeng der kan være med på å gi en «boost» til gruppa. Vi må fortsette å gjøre grovjobben, så kommer det mange fine matcher, avslutter han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame