Plassering: 2.
Vurdering av spillerstallen:
Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
38 MINUTTER SIDEN
Meget god dekning på keeperplass (Linde, Craninx). Midtbane og angrep er råsterke lagdeler, med en god blanding av muskler, rutine, fart og finesse. Kan rullere og tåler skader i disse leddene, uten at det svekker laget nevneverdig. Ola Brynhildsen er hentet fra Stabæk, og sørger for enda tøffere konkurranse på kant, en posisjon hvor de allerede var svært godt bemannet. Eirik Ulland Andersen må nesten også regnes som en ny spiller, i den posisjonen.
Ruben Gabrielsen, både som spiller og ledertype, er ikke erstattet. Det svekker laget på stopperplass. Forren forsvant brått rett før seriestart. Stian Gregersen har fått verdifull førstelagserfaring i Elfsborg i Sverige, og må ta steget opp, for å fylle rommet etter kaptein Gabrielsen. Også et hardt slag med Kristoffer Haraldseids korsbåndsskade, men både Holmgren Pedersen og Kitolano er spennende spillere som kan gjøre savnet minimalt.
Trener:
Erling Moe tok seriegullet i første forsøk som hovedtrener. 4-2-3-1 har satt seg som formasjon i Molde. Moe har vist seg dyktig til å få laget til å henge godt sammen defensivt. Vi så ofte MFK krype tilbake i lavt press på hjemmebane i fjor, for så å straffe motstander med stor fart og fremoverrettet fotball. De er tydelige i spill mot etablert forsvar. Relasjonene er godt innarbeidet og de var, sammen med Glimt, det laget som behersket denne delen av spillet klart best i 2019.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Dette sier Molde-talentet om sin nye rolle

Styrker:
Har utviklet en sterk vinnerkultur. Tør å si at de skal være best. Har nesten to 11´ere som ville hevdet seg bra i Eliteserien. Variasjon i spillertyper. Kan sette inn spillere som forandrer et kampbilde (eks: Bolly, Knudtzon, Ulland). To genuine målscorere (James, Ohi), samt målfarlige spillere i alle offensive posisjoner.
Svakheter:
Vanskelig å se noen klare svakheter, men situasjonen i midtforsvaret er meget utfordrende, med tapet av lederfiguren Ruben Gabrielsen, samt Vegard Forren. I tillegg er man avhengig av at Holmgren Pedersen og/eller Kitonalo klarer å fylle tomrommet etter Haraldseid. Med Moldes enorme bredde kan kampen om plassene i verste fall skape misnøyde i spillergruppa, men man taklet dette veldig godt sist sesong.
Nøkkelspiller:
Magnus Wolff Eikrem tar over kapteinsbindet, og får dermed et enda større ansvar i klubben. Ligaens mest kreative spiller, både som tilrettelegger og målscorer. Varierte en del sist sesong. Motstander vil ha fokus på å nekte han rom. Må takle det, og prestere hele veien.
Gjennombrudd:
Tobias Christensen. Klarer han å ta det neste steget på øverste nivå? Stort potensial, spennende kvaliteter. Men fryktelig hard konkurranse i posisjonene hvor han er aktuell (Wolff Eikrem/kant). Kan raskt bli mye benkesliting.
Ressurser:
Solid økonomi, god klubbdrift. Kan hente spillere når de trenger det, som en av svært få klubber.
Konklusjon:
Vinnerkultur, spillerstall, ressurser. Summen av Moldes kvaliteter gjør at det blir en ny sesong med kamp om å vinne seriegullet.
Forventet startoppstilling:
Linde- Holmgren Pedersen, Bjørnbak, Gregersen, Haugen - Aursnes, Hussain, Wolff Eikrem - Hestad, James, Ulland Andersen.
Overganger
INN:
Tobias Svendsen (tilbake fra Øygarden etter lån)
Martin Ove Roseth (tilbake fra Sogndal etter lån)
Stian Rode Gregersen (tilbake fra Elfsborg, Sverige etter lån)
Markus Eiane (tilbake fra Sola etter lån)
John Kitolano (lån fra Wolverhampton, England ut sesongen 2021)
Marcus Holmgren Pedersen (Tromsø)
UT:
Ruben Gabrielsen (Toulouse, Frankrike)
Sivert Stenseth Gussiås (Sandefjord)
Tobias Hestad (lån til Stjørdals-Blink ut sesongen)
Emil Varhaugvik Breivik (lån til Raufoss ut sesongen)
Mathias Eriksen Ranmark (lån til HamKam ut sesongen)
Daniel Chima Chukwu (Taizhou Yuanda FC, Kina)
Jakob Nyland Ørsahl (lån til Notodden ut sesongen)
Simen Bakkemyr Hagbø (Levanger)
Treningskamper:
Molde-Hødd 3-1
Kristiansund-Molde 1-1
Molde-Kongsvinger 4-0
Krasnodar-Molde 1-0
Molde-Aalesund 5-2
Molde-Lillestrøm 2-0
Molde-Sogndal 1-2
Molde-Kristiansund 4-2
Molde-Brann 3-2
Tabelltipset:
1. plass:
2. plass: Molde
3. plass: Bodø/Glimt
4. plass: Brann
5. plass: Viking
6. plass: Vålerenga
7. plass: Kristiansund
8. plass: Stabæk
9. plass: Sarpsborg 08
10. plass: Strømsgodset
11. plass: Haugesund
12. plass: Aalesund
13. plass: Odd
14. plass: Start
15. plass: Mjøndalen
16. plass: Sandefjord
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
FHI og Helsedirektoratet gir grønt lys for fulle tribuner neste uke
5 TIMER SIDEN