Se alt fra Eliteserien på Dplay. Få tilgang her!
Plassering: 5.
Spillerstall:
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
8 TIMER SIDEN
Iven Austbø hadde en god sesong mellom stengene i fjor, utfordres av Arild Østbø. Godt dekket på denne plassen. Mange stilte spørsmål ved forsvaret før fjorårssesongen, men de motbeviste skeptikerne. Spennende backer i Bjørshol og unge Pereira. Tre gode alternativer på stopperplass. Kristian Thorstvedt er borte, og vi frykter at de vil savne hans målpoeng fra midtbaneposisjon, selv om både Ibrahimaj, Furdal og Torsteinbø har gode offensive egenskaper. Løkberg blir svært viktig som leder og balansespiller på midtbanen. Zlatko Tripic var Vikings viktigste spiller sist sesong, med lidenskap og kapteinsbind. Både Berisha og De Lanley er tilbake i Stavanger, og de må fylle rommet etter Tripic, for at Viking skal kunne gjenta fjorårssuksessen.
Trener:
Løps- og duellkraft står høyt på prioriteringslista til Bjarne Berntsen. Kollektivet Viking hang svært godt sammen defensivt sist sesong, ofte samlet i 4-5-1, men også når de flyttet presset høyere. Kanskje det laget med raskest omstillinger når de vant ballen, og enormt dyktige til å flyttet opp folk i overgangsspillet. Viking og Bjarne Berntsen møter nye utfordringer denne sesongen når alle de andre lagene er mer forberedt på hva de møter. Må nok i større grad innstille seg på å styre kamper denne sesongen, enn hva som var tilfellet i fjor.
De tre førte kampene:
Runde 1: Tirsdag 16. juni kl 1800; Viking-Bodø/Glimt på Dplay og Eurosport Pluss
Runde 2: Søndag 21. juni kl 2030: Brann-Viking på Dplay og Eurosport Norge
Runde 3: Onsdag 24. juni kl 1800: Viking-Mjøndalen Dplay og Eurosport Pluss
Styrker:
Viking har funnet sin formasjon, og har spillere som passer godt i rollene. De brukte hele troppen veldig godt i fjor. Var sammen med Molde den klubben som var flinkest til å rotere på spillere, uten at de ble svekket. Det blir igjen viktig, med årets tøffe kampprogram.
Svakheter:
Mistet to svært viktige poengspillere i Tripic og Thorstvedt. Vi er usikre på om erstatterne kan levere på samme nivå.
Nøkkelspiller:
Veton Berisha. Så aldri ut til å trives skikkelig i Brann. Skal nå rendyrkes som midtspiss, og må levere mål for at Viking skal ta en av topp 5-plassene.
Gjennombrudd:
Axel Andresson. Forventingene var store til han i fjor, men fikk tidlig ødelagt sesongen av skade. Den svære islendingen kan få sitt store gjennombrudd i Eliteserien.
Ressurser:
To salg ga klubben mulighet til å hente hjem to lokale spillere (De Lanley, Berisha) og sørget for stabilitet og forutsigbarhet i økonomien. Har vært veldig turbulent rundt klubbens finansielle situasjon i mange år, men de siste par årene har det sett lysere ut.
Konklusjon:
Vi tipper Viking på omtrent samme tabellposisjon som i fjor, men utfordringen er annerledes denne sesongen. Motstanderne er bedre forberedt på hva de kan vente fra Berntsens menn, og svært viktige spillere er borte. Men Bjarne Berntsen motbeviste alle skeptikere og fremstod som en rutinert og smart kampleder. Det blir viktig også i år.
Forventet startoppstilling (4-3-3):
Austbø – Bjørshol, Vevatne, Hove, Pereira – Furdal, Løkberg, Ibrahimaj – Bytyqi, Berisha, De Lanley.
Treningskamper:
Tirol - Viking 1-3, Viking-LASK 0-1, Viking-Arendal 1-1, Viking-Jerv 3-2, Viking-Stabæk 1-3, Viking Chayka 5-3, Tromsø-Viking 1-1, Viking-Honka 1-2, Sandnes Ulf-Viking 1-3
Spillere inn:
Arild Østbø (Rosenborg), Yann-Erik de Lanlay (Rosenborg), Sebastian Sebulonsen (Sola), Joe Bell (Virgina Cavaliers, USA), Veton Berisha (Brann), Jefferson De Souza (Brodd), Hermann Haugen (Egen juniorstall. Var utlånt til Vidar i fjor.)
Spillere ut:
André Danielsen (Lagt opp), Jostein Ekeland (Sandnes Ulf), Amund Wichne (Start), Samuel Kari Fridjonsson (Paderborg, Tyrkia. Var utlånt fra Vålerenga i fjor), Kristian Thorstvedt (Genk, Belgia), Usman Sale (KuPS, Finland), Lasse Berg Johnsen (Raufoss), Benjamin Källmann (Haugesund, lån. Var utlånt fra Inter, Finland, i fjor.), Zlatko Tripic (Göztepe, Tyrkia), Tord Salte (Sandnes Ulf, lån ut sesongen)
Tabelltipset:
1. plass:
2. plass:
3. plass:
4. plass: Brann
5. plass: Viking
6. plass: Vålerenga
7. plass:
8. plass:Stabæk
9. plass: Sarpsborg 08
10. plass: Strømsgodset
11. plass:
12. plass:
13. plass:
14. plass:
15. plass:
16. plass:

Viking-spørsmålet: – Tror de svetter litt i Stavanger

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
9 TIMER SIDEN