Plassering: 10.
Stallen:
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Usikkerhet rundt keeperplass. Viljar Myhra og Morten Sætra er begge unge og urutinerte på dette nivået. Har vært på jakt etter ny keeper. Glesnes er borte i midtforsvaret, og Niklas Gunnarsson har erstattet ham. Vi tror han får en betydelig utfordring med å fylle den rollen. Tchamba er spennende og ambisiøs i stilen, men gjør en del store feil. Sårbare for skader, spesielt i midtforsvaret. Midtbanen ser solid ut, og spennende folk på topp i Salvesen og Mawa. Alt i alt litt for tynn stall. Spesielt fordi man kan frykte en del skader med Henrik Pedersens knallharde treningsregime og høye krav til fysisk form.
Trener:
Henrik Pedersen: presspill, forflytning, gjenvinning og andreball er sentrale begreper i danskens spillestil. Han stiller knalltøffe krav til løpskapasitet og intensitet hos spillerne. Han står for en direkte og gjennombruddshissig stil når laget vinner ballen. Pedersen er en av de synligste trenerne på sidelinjen, med temperament og innlevelse. Vil hans krevende lederstil bli utfordrende for spillerstallen hvis det blir en sesong med mye motgang?
De tre første kampene:
Runde 1: Onsdag 17. juni 18.00: Start - Strømsgodset på Dplay og Eurosport Norge
Runde 2: Søndag 21. juni: 18.00: Strømsgodset - Odd på Dplay og Eurosport Pluss 4
Runde 3: Torsdag 25. juni 18.00: Sarpsborg 08 - Strømsgodset på Dplay og Eurosport Norge
Styrker:
Sterk startoppstilling, og etter en god avslutning på fjoråret, er troen stor på Pedersens ideer, både i spillergruppen, klubben og byen.
Svakheter:
Godset mangler bredde i spillertroppen. De er veldig avhengige av at sentrallinja holder seg skadefri. Alternativene er neppe gode nok til å klare en komfortabel tabellplassering.
Nøkkelspiller:
Lars Jørgen Salvesen. Slo til over all forventning i fjor høst, og har ekstreme egenskaper som målscorer. Må følge opp denne sesongen. Har ikke gode alternativer på spissplass.
Gjennombrudd:
Nicholas Mickelson. Var svært uheldig med alvorlig skade (akilles) i starten av Godset-karrieren. Har kjempet seg tilbake og har spennende egenskaper med stor fart og god teknikk. Kan utfordre Vilsvik om høyeback-posisjonen.
Ressurser:
Drammenspatriotene avsluttet sitt engasjement i klubben, etter noen turbulente siste år. Klubben har neppe særlig midler til å forsterke troppen i det kommende transfervinduet.
Konklusjon:
Hvis Godset holder sine beste spillere skadefrie kan de raskt ende på øvre halvdel av tabellen. Henrik Pedersen fremstår som en av de mest spennende og annerledes trenerne i Eliteserien, men vi tror at bredden i troppen er for svak til at de klarer å ende særlig høyere enn 9-10. plass. Er de veldig uheldige med skader kan det raskt bli en ny sesong med nedrykksstrid.
Forventet startoppstilling: Myhra – Vilsvik, Tchamba, Gunnarsson, Parr – Stengel, Ipalibo Jack, Maigaard – Tokstad, Salvesen, Mawa.
Treningskamper: Strømsgodset-Mjøndalen 2-1 (Ikaunieks, Liseth, Hammershaug), Strømsgodset-Stabæk 1-0 (Ikaunieks), Strømsgodset-Raufoss (9. juni)
Spillere inn: Halldor Stenevik (Sogndal, tilbake fra lån), Morten Sætra (Strømmen, tilbake fra lån), Sebastian Pedersen (Florø, tilbake fra lån), Simen Hammershaug (Asker, tilbake fra lån), Marcus Mølvadgaard (Randers, Danmark), Niklas Gunnarsson (Sarpsborg 08), Janis Ikaunieks (Liepaja, Latvia)
Spillere ut: Muhamed Keita (Ohod, Saudi-Arabia), Martin Hansen (Hannover 96, Tyskland), Arnar Thor Gudjonsson (Grorud. Var utlånt til Fram i fjor), Andreas Nyhagen (Moss, lån ut sesongen. Var utlånt til Grorud i fjor), Martin Rønning Ovenstad, Henning Hauger, Lars Sætra (Tromsø), Christopher Lindquist, Mounir Hamoud (Lagt opp), Loti Celina, Hasan Hüseyin Duman (Åssiden), Mathias Finnestad (Florø, lån ut sesongen. Var utlånt til Flint i fjor.), Mathias Gulliksen (Florø, lån ut sesongen), Jacob Glesnes (Philadelphia Union, USA), Martin Spelmann, Mathias Gjerstrøm (Kongsvinger, lån gjort permanent).

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56