MOLDE/OSLO (Eurosport.no):
Marcus Holmgren Pedersen hadde neppe sett for seg å starte sesongen som Erling Moes førstevalg på høyrebacken. Men etter at Kristoffer Haraldseid røk korsbåndet på trening denne uken, ser det nå ut til at 19-åringen vil få en nøkkelrolle fra start for den regjerende seriemesteren.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
– Jeg er veldig spent på årets sesong, og gleder meg til å komme i gang, sier Holmgren Pedersen til Eurosport.
Se intervjuet med Moldes nykommer her (saken fortsetter under):

Dette sier Molde-talentet om sin nye rolle

Må omskoleres

Unggutten kom til rosenes by fra Tromsø i vinter, og har rukket å imponere Erling Moe i oppkjøringen.
– Han er en veldig spennende unggutt i det offensive – farta, han er god en mot en, har gode innlegg – det å videreutvikle det der.. han springer til han ser mannen med ljåen. Så handler det også om å utvikle den defensive biten, for han har ikke spilt så mye ren back opp gjennom, sier Moe om sin nye elev.
For etter å ha spilt i flere posisjoner for Tromsø i fjor skal Holmgren Pedersen nå rendyrkes som høyreback – en posisjon han kan gjøre til sin etter Haraldseids skadesmell.
– Jeg spilte både spiss, kant og vingback. Det var mye forskjellig. Her er det kun høyrebacken som gjelder. Det er en rolle jeg bare må jobbe meg inn i og ta steg for steg.

– Det trigget meg ekstra

Og 19-åringen har tro på at han vil passe i sin nye rolle.
– Det er jo mer defensivt ansvar, men jeg gjorde mye forsvarsarbeid som vingback i fjor. Jeg har sett at Molde bruker backene mye offensivt, og tenker at det passer meg bra. At man ikke bare tenker forsvar. Det trigget meg ekstra til å komme hit.
Heller ikke Moe er bekymret for den defensive delen av spillet.
– Det gleder jeg meg bare til å være med å utvikle. Vi har trua på Marcus, og han er veldig lærevillig. Er det noe han lurer på, så spør han. Det er en god egenskap, smiler Molde-sjefen.

Dette forlanger Helland av RBK i 2020: – Det er kravet uansett

OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Eliteserien
Lå under 0-2 til pause for Molde – Viking-debutant senket tabellederne: – Det er galskap
15/08/2021 PÅ 18:04