Populære sporter
All sport
Vis alt

Tabelltipset: Beinhard kamp for fornyet kontrakt

Oppdatert 11/06/2020 klokken 18:04 GMT+2

Eurosports ekspert Tor Ole Skullerud og kommentator Kenneth Fredheim gir deg tabelltipset til Eliteserie-sesongen. Her er vurderingen av Start.

Steffen Lie Skålevik

Foto: Scanpix

Plassering: 14
Spillerstallen:
God keeper i Jonas Deumeland. Rutinerte Joackim Jørgensen blir viktig som lederskikkelse i forsvaret. Nylig ankomne Vegard Bergan tar nok plassen ved siden av han, men Start har manglende alternativer bak. Aremu har fortsatt potensial til å bli en meget god midtbanespiller i Eliteserien, og kan få sitt gjennombrudd. Hurtige Kevin Kabran, opprykkshelten Martin Ramsland og Kasper Skaanes er alle gode spillere i angrepsleddet, men har fortsatt til gode å imponere på øverste nivå. Eman Markovic er også en ung, spennende angrepsspiller. Adeleke Akinyemi ble hentet for store penger i 2018, men var skadet i hele fjor. Han viste gode ferdigheter da han kom, og friskmeldt er nigerianeren et spennende spissalternativ. Spennende også med Steffen Lie Skålevik tilbake i gult. Vi er generelt skeptiske til bredden, og alternativene, på flere plasser i Start.
Trener:
Joey Hardarson. Islendingen la opp som spiller i klubben i 2008, kom tilbake som assistenttrener i 2017. Sverger til formasjonen 4-2-3-1, og er opptatt av pasningsspill. Fikk Start opp gjennom et lite fotballunder borte mot Lillestrøm. Han må evne å organisere laget bedre enn det vi så i OBOS i fjor, og få Start til å bli et solid kollektiv. Hardarson har aldri vært hovedtrener på dette nivået, og har mye å bevise.
De tre første kampene:
1. runde, 17. juni: Start - Strømsgodset, 18:00 på Dplay og Eurosport Norge
2. runde, 21. juni: Sandefjord - Start, 18:00 på Dplay og TVNorge
3. runde, 24. juni: Start - Molde, 18:00 på Dplay og TVNorge
Styrker:
Kvalitet nok fremover på banen til å forbli et Eliteserie-lag. Disse enkeltspillerne må stå fram, og bære kollektivet Start.
Svakheter:
Vi er svært usikre på forsvarsspillet, både i de bakre rekker og laget som helhet. Frykter at det kan bli mange baklengsmål.
Nøkkelspiller:
Steffen Lie Skålevik. Vi tror Start er avhengige av å score mange mål for å overleve. Sammen med Kabran blir den nyinnhentede spissen helt avgjørende i så måte.
Gjennombrudd:
Eman Markovic er en ung, spennende angrepsspiller med alle muligheter for et gjennombrudd. Er 10’er med gode ferdigheter.
Ressurser:
Prosjektet «Start en drøm» har aldri blitt noen suksess. Har rykket opp og ned de fire siste sesongene, og tross lovnader om store ressurser har de aldri blitt stabile. Økonomien er igjen anstrengt.
Konklusjon:
Vi ser ikke at Start har en tropp og et system som gjør at de kan gå sesongen trygt i møte. Det blir en beinhard kamp for fornyet Eliteserie-kontrakt, og vi tror de må ut i ny kvalifisering.
Startoppstilling (4-2-3-1): Deumeland – Wichne, Bergan, Jørgensen, Robstad – Aremu, Segberg – Skaanes, Markovic, Kabran – Skålevik.
Treningskamper:
Start - Mjøndalen 2-1
Start - Fløy 1-1
Start - Jerv 1-0
Haugesund - Start 0-2
Start - Grorud 2-0
Odd - Start 2-1
Sarpsborg - Start 4-0
Overganger:
Inn:
Eirik Schulze (Sogndal)
Gudmundur Andri Tryggvason (tilbake fra Vikingur, Island etter lån)
Amund Wichne (Viking)
Henrik Gjesdal (Kristiansund)
Vegard Bergan (Bodø/Glimt)
Steffen Lie Skålevik (lån fra Sarpsborg 08 ut sesongen)
Ut:
Aron Sigurdarson (Royale Union Saint-Gilloise, Belgia)
Sebastian Hornnes Heggland (Sotra)
Alexander Pedersen (KFUM Oslo)
Isac Lidberg (Gefle IF, Sverige)
Espen Hammer Berger (Sandnes Ulf)
Damion Lowe (kontrakt terminert)
Tabelltipset:
1. plass:
2. plass:
3. plass:
4. plass: Brann
5. plass: Viking
6. plass: Vålerenga
7. plass:
8. plass: Stabæk
9. plass: Sarpsborg 08
10. plass: Strømsgodset
11. plass: Haugesund
12. plass: Aalesund
13. plass: Odd
14. plass: Start
15. plass:
16. plass:
picture

Her ryker de i tottene på hverandre: – Den er der ikke fin!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame