– Det er ikke sinnssykt mye mer penger han får. I tillegg forlater han klubben i hans hjerte – som han kan ta gull med. Med pappaen sin. Jeg skjønner det bare ikke.
Det sier Christian Gauseth i den nyeste ugaven av Eurosports Eliteserie-podcast. Sivert Heltne Nilsens overraskende overgang har skapt stor støy i Bergen – noe Eurosport-eksperten skjønner godt.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
11 TIMER SIDEN
– Vi har sett bildene av en spent Sivert stående i Brann-utstyr på tribunen før de tar gullet i 2007. Han er jo en Brann-fan. Og nå har han sjansen til å bli udødelig i Bergen. Etter så mye kritikk han har fått for spillet sitt og at han er for «grå», har han endelig fått anerkjennelsen denne våren om at han er helt vital for dette Brann-laget.
Se hele Eliteserie-podcasten i bunnen av saken!

– Hadde omtrent ikke gjort noe om det var AC Milan som kom på banen

For selv om Brann avsluttet vårsesongen noe under pari, har laget fortsatt mulighet til å beholde på tabelltopp etter over halvspilt sesong.
– Rosenborg er shaky, og Molde er noen poeng bak. De er i posisjon. Alt de har trengt å gjøre er å bare fortsette å peise på. Nå er det imidlertid usikkert, sier Gauseth.
Gauseth, som er moldenser, stiller seg uforstående til midtbaneankerets valg om å forlate serielederen.
– Jeg kan se for meg selv hvis jeg hadde spilt for Molde, var 26 år og hadde fått et tilbud fra Danmark mens jeg var på vei til å ta seriegull med Molde.
– Det hadde omtrent ikke gjort noe om det var AC Milan som hadde kommet på banen – det hadde ikke rokket ved meg. Det hadde ikke vært sjans. Du har vokst opp på din egen hjemmebane, du har sett heltene dine, og nå er du selv han fyren som skal bringe det hjem.
Gauseth peker i tillegg på Heltne Nilsens rolle i Brann-laget.
– Han er innpiskeren og den fyren som får nivået til å være så høyt. I tillegg til den taktiske klokskapen han viser på banen. De to tingene er det nesten ingen andre i norsk fotball som gjør på samme måte. Han kombinerer de så godt.

– Motsatt effekt i forhold til Reginiussen

Tidligere denne sesongen kunne Eurosport.no avsløre at Ranheim-profil Mads Reginiussen hadde takket nei til et tilbud fra Rosenborg.
– Det var artig det, sa Reginiussen på spørsmål om hvordan det var å si nei til RBK.
Gauseth mente avslaget ville gi et voldsomt boost til spillergruppa i Ranheim, og tror Heltne Nilsen – som av mange har blitt sett på som selve beviset på Brann-DNA'et – sin avgang kan gi en motsatt effekt i Bergen.
– Jeg leser at lagkameratene har forståelse for beslutningen og påpeker at de ikke kan gjøre noe med det. Mellom linjene er det tydelig at man er skuffet, noe jeg forstår veldig godt. Jeg hadde følt meg sviktet.
– Han har vært sjefen, han har vært den du har sett på for å holde nivået oppe. Når han drar, er det et kjempetydelig signal. Han sier jo indirekte at han ikke har så veldig stor tro på det som skjer, fortsetter Gauseth.

– Det er ikke sånn jeg har sett på Sivert som fyr

Heltne Nilsen får etter rapportene en ganske kraftig lønnsøkning i Horsens. Gauseth og Myhre er uenige om det økonomiske er drivkraften bak overgangen.
– Jeg har ingen problemer med å skjønne at man ønsker en feitere kontrakt. Men at han er villig til å ofre såpass mye, det overrasker meg veldig. Det er ikke sånn jeg har sett på Sivert som fyr.
– Det er jo heller ikke sånn at du sikrer resten av livet ditt ved å spille tre sesonger i Horsens. Jeg tenker det mer handler om miljøskifte og en annen utfordring.
Gauseth klarer på sin side ikke å se at det ikke primært handler om det økonomiske.
– Det så ullent alt som uttales. Hvis han hadde sagt rett ut at han trengte et miljøskifte, så er det jo ingen som hadde reagert på det. Jeg syns det er rart at han ikke sier noe, og hadde forventet en større åpenhet. I tillegg syns jeg Brann har håndtert dette veldig dårlig med å gå ut offentlig og si de har en muntlig avtale – noe som ikke er lov.
– De kunne løst dette ved å sagt at de er en klubb som ønsker å legge til for at spillerne skal kunne dra ut på et senere tidspunkt, sier Myhre.
– Er Brann en svekket gullkandidat nå som Heltne Nilsen er borte?
– Ja, svarer Gauseth og Myhre kontant.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38