• Se Bodø/Glimt - Brann søndag kl. 17 på discovery+
Når Sondre Sørli vender tilbake fra skade for Bodø/Glimt, kan det bli i en helt ny rolle.
I et intervju med Avisa Nordland forteller nemlig Glimt-trener Kjetil Knutsen at han leker med tanken om å bruke Sørli på venstreback som erstatter for Fredrik Bjørkan.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Bjørkan skal spille for tyske Hertha Berlin neste år.
– Det er litt den kraften han (Sørli) har i seg. Han er en evighetsmaskin. Så er det selvsagt ikke noen ulempe at han er venstrefot. Jeg tror at han kan bli bedre av å komme bakfra i banen. Det handler om blikk og litt andre romforhold. Han vil få større rom fram til den siste tredjedelen av banen. Det er noe med energien og tilstedeværelsen hans vi tror kan bli bra, sier Knutsen til AN.
Saken fortsetter under videoen.

Episode 97: Slik takler de nedrykksnervene, keepergate og snøkaos

Skapte latter i garderoben

Det betyr at spøk kan bli til virkelighet for Sørli. Ifølge 26-åringen er nemlig det mulige posisjonsbyttet blitt diskutert i Avisa Nordland og blant fans i sosiale medier tidligere.
Derfor har de tullet litt med tanken i garderoben.
– Det var mange lagkompiser som fliret godt da de viste meg saken i Avisa Nordland, sier Sørli til Discovery.
Utenom noen kamper på venstreback i OBOS-ligaen, har kristiandsunderen hovedsakelig spilt på høyrekanten.

Foretrekker kantrollen

I intervjuet med Avisa Nordland sier Kjetil Knutsen at backrollen er den mest kompliserte rollen på banen. Offensivt skal Sørli ha få problemer, men så er spørsmålet hvordan 26-åringen eventuelt vil håndtere de defensive oppgavene.
– Jeg har ikke snakket med ham om det. Jeg fikk høre det rett etter trening og leste saken i stad. Jeg vet ikke hvor reelt det er, men leste at det kunne være en mulighet, sier Sørli om forslaget.
– Offensivt tror jeg ikke det skal være noe problem, men jeg har jo ikke spilt mye i den posisjonen før. Det er en spennende tanke. Samtidig føler jeg at jeg har mye å bidra med fremover i banen. Det er vanskelig å si, fortsetter han.
Han legger ikke noe skjul på at han foretrekker å spille på kanten. Samtidig setter han laget først. Og backen er selvfølgelig bedre enn benken, påpeker han.
– Jeg er ikke bastant på at jeg må spille kant, men jeg har som sagt ikke snakket med Kjetil om det og hørt tankene hans. Jeg må bli frisk først og fremst, sier Sørli.
Saken fortsetter under videoen.

Spår at superspissen selges for over 30 millioner

På bedringens vei

Sørli har nemlig vært ute med en korsbåndskade siden slutten av juni. Før han ble skadet, noterte han seg for tre mål og fire målgivende på 11 kamper.
– Det står bra til. Opptreninga har vært veldig bra så langt og jeg er i rute. Det er vel fire og en halv måned siden operasjonen, så det ser ganske bra ut, sier Sørli.
Fra sidelinjen har han sett lagkameratene storspille, og søndag kan seriegullet sikres hvis de ender opp med ett poeng mer enn Molde i søndagens kamper.
– Det har vært kjempeartig å se på dem. Det har vært flott å være en del av alle disse øyeblikkene. Selvfølgelig er det frustrerende ikke å kunne bidra på banen. Akkurat det er litt surt, men det har vært gledelig å se på det som har foregått i hele år, avslutter Sørli.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40