Det bekrefter klubben på sine hjemmesider torsdag.
Pedersens forrige trenerjobb var i Start, hvor han – uforståelig for mange – fikk sparken da han var i ferd med å lede klubben opp til Eliteserien igjen.
– Det var et sjokk for de fleste. Vi visste ingenting om det. Jeg tror de fleste hadde et godt forhold til Steinar. Jeg likte han kjempegodt for han var en bra trener. Men det er ikke noe vi kan gjøre noe med, sa Start-kaptein Espen Børufsen til Eurosport da nyheten kom ut i september.
VM
Mbappé-valg irriterer VM-sponsor – FIFA bøtelegger stjernen
3 TIMER SIDEN
Siden den gang har Pedersen jobbet som utviklingsansvarlig i NFF Agder.
– Jeg har motivert for å komme tilbake i klubbfotballen og ha hovedansvaret for et lag. Derfor er jeg veldig glad for at denne muligheten dukket opp. Jeg har god kjennskap til spillerne i klubben, og sammen med ledelse og støtteapparatet i klubben tror jeg vi har gode forutsetninger for å skape resultater og utvikling fremover, sier 43-åringen.
Den tidligere Start- og Jerv-treneren har signert en kontrakt ut 2020-sesongen, og vil ha hovedansvaret allerede i søndagens hjemmemøte med Nardo.
– Steinar har erfaring som spiller både fra Bundesliga, Allsvenskan og Tippeligaen, samt trenerfaring fra Eliteserien, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen. Denne erfaringen ser klubben frem til å dra nytte av, og vi tror Steinar kan tilføre klubben mye gjennom de to og et halvt årene han nå har signert for. Vi vet vi har ansatt en trener med stor arbeidskapasitet, og en som er sulten på mer suksess. Han setter holdninger, seriøsitet og sult etter utvikling øverst på listen når han skal evaluere spillere og bygge lag. Han har vist stor entusiasme over å komme tilbake til klubbfotballen, og ser et stort potensiale i Arendal Fotball, sier daglig leder Bård Sterk-Hansen i Arendal Fotball.
Fotball
Flørtet med FFK om mulig retur - nå har klubbhelten bestemt seg
6 TIMER SIDEN
Fotball
Medier: Ronaldo klar for ny klubb - blir verdens best betalte idrettsutøver
7 TIMER SIDEN