Ranheim har overrasket og sjarmert Fotball-Norge denne vårsesongen og ligger på tredjeplass som ligaens mestscorende lag etter 12 runder. Uten at én eneste spiller på heltidskontrakt.
Det har naturlig nok blitt lagt merke til, også utenfor Trondheims byporter. Klubbens daglige leder Frank Lidahl undrer seg likevel over at interessen ikke har meldt seg tidligere.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
– Det overrasker meg at det ikke har vært interesse for spillerne våre tidligere. Det er helt naturlig at det melder seg interesse for våre spillere fra andre, sier han til Eurosport.no
I mai meldte Adresseavisen at polske Slask Wroclaw hadde fått et bud avslått på Ranheims forsvarsspiller Daniel Kvande. Overgangsvinduet åpner 19. juli.

– Han havner i en stor liga

En annen spillerne som har imponert stort i denne sesongens Ranheim-utgave er høyreback Aslak Witry. Han har spilt fast og imponert i så stor grad at Leif Gunnar Smerud har tatt ham ut i U21-landslagstroppen.
– Vi som klubb er veldig stolt på vegne av Aslak. I 2016 bestemte vi oss for å gi ham muligheten, selv om han egentlig ikke var god nok. Gjennom regelmessig spill så har han blitt så god han er nå og tatt ut på U21-landslaget, forteller Lidahl om 1996-modellen.
Han legger ikke skjul på at det kan være en av spillerne som vekker interesse hos andre klubber.
– Det er helt naturlig å tenke at han er blant de som vil være attraktiv for store klubber i Skandinavia. Jeg tror han havner i en stor europeisk liga, sier Frank Lidahl.
Midtbanespiller Mads Reginiussen og kantspiller Erik Tønne er også spillerne som stadig har blitt trukket fram av fotballeksperter denne sesongen.
Emil i Eliteserien besøkte Ranheim (artikkelen fortsetter under):

Endrer ikke filosofi

Lidahl er likevel klinkende klar på at det ikke er aktuelt for klubben å endre filosofi, selv etter syv seiere, to uavgjorte og tre tap på 12 kamper.
– Vi vet godt hvem vi er som klubb. Det er ikke gitt at det handler om penger og at det er folks drivkraft. Det er mange gode grunner for å velge Ranheim, blant annet fordi vi legger til rette for at klubben kan være et steg på den rette veien, sier Lidahl til Eurosport.no.
På spørsmål om det kan være et alternativ for klubben å tilby heltidskontrakter dersom det er eneste mulighet for å forlenge kontrakter eller hente nye spillere, svarer han slik:
– Nei, det kommer ikke til å skje. I stedet handler det om hvordan vi legger til rette for den enkelte og om hvor man er i livet. Vi kan for eksempel legge til rette for en fremtidsrettet jobb som går sammen med toppfotballen, sier den dalige lederen.
– Så dere kommer ikke til å gi etter økonomisk om det kreves for å beholde gode spillere?
– Vi vet hvem vi er som klubb. Spillerne våre skal fortsatt drive med skole, jobb eller studier. Det kan tenkes at summen av dette kan være like attraktivt som noe som helst annet, sier han.

– Naturlig med interesse

Lidahl erkjenner likevel at det kan forsvinne enkelte spillere i sommerens overgangsvindu, uten at han lar seg bekymre veldig av det.
– For oss er det en del av hverdagen å sende spillere videre. Vi stresser ikke og har heller ikke en dårlig følelse før overgangsvinduet, sier han.
– Vår plan A er at ingen spillere forsvinner, med mindre det er en helt åpenbar sak som dukker opp. Det skal i så fall passe for både spilleren og klubben. Men om vi finner ut at det er riktig at en eller to skal videre så skal vi håndtere det, sier Lidahl.

– Vil uansett ikke skape overskrifter

Klubben har uansett en plan for hvordan eventuelle endringer i stallen skal håndteres.
– Skulle det skje et eller annet så har vi tanker om hvordan vi skal løse det, sier Lidahl.
Da kan det også bli aktuelt å hente inn nye navn sesongens store overraskelseslag i Eliteserien. Og da har Lidahl store planer om å hente spillere som gjenspeiler klubbens idenditet.
– Det kan hende at vi har planer om å investere i stallen. Men det er ikke slik at navnene på de som kan bli neste de neste Ranheim-spillerne kommer til å skape overskrifter hos dere. Men det kan hende det blir noen bevegelser i sommer, sier han.
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 KLOKKEN 17:59
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 KLOKKEN 11:51