BERGEN (Eurosport.no):
– Jeg gleder meg veldig til å spille på Stadion. Så er det gøy at vi er helt oppe i toppen og jakter gullet, så jeg skal gjøre mitt beste for å bidra til det.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Det sier 19 år gamle Markus Olsen Pettersen til Eurosport.no etter Branns treningsøkt fredag. Unggutten får ansvaret med å vokte Brann-buret fremover etter at det torsdag ble klart at Samuel Radlinger mister minimum tre kamper grunnet en kneoperasjon.

– Jeg er hakket bedre på strek

– Du blir ikke nervøs når du tenker på tabellposisjonen og alt som står på spill?
– Nei, jeg synes bare det er gøy at vi ligger der oppe. Du kjenner selvfølgelig litt på at du er spent, men jeg gleder meg som bare det og skal stå på. Samuel var uheldig nå og fikk en skade, men nå er det min sjanse. Så bør jeg ta vare den og vise hva jeg er god for.
Se hele intervjuet med Pettersen her (artikkelen fortsetter under):
19-åringen ser på seg selv som en ganske annerledes keepertype enn Radlinger, og er ikke redd for å påpeke hva han føler han er bedre på enn østerrikeren.
– Samuel er bra med beina og en offensiv keeper. Jeg føler kanskje jeg er hakket bedre på strek og med tanke på reaksjonsstyrke, mens han er bedre med beina og å lese spillet. Vi har hver vår styrke og hver vår svakhet.
Brann-trener Lars Arne Nilsen, som har skrevet ny kontrakt med serietoeren, går langt på vei i å støtte ungguttens betraktning.
– De er veldig forskjellige keepere, Markus er reaksjonssterk, kvikk og har først og fremst sin styrke på streken. Samuel er ekstremt god med beina, sier han til Eurosport.no.
Se intervjuet med Brann-sjefen nederst i saken!

Må gjøre taktiske endringer

Forskjellene i egenskaper gjør at Brann-treneren vil ta taktiske grep i de kommende kampene.
– Vi legger litt om i måten vi frispiller oss på. Der må vi prøve å spille på det Markus er god på. Vi kommer nok til å ta risikoen litt ned.
Selv om Pettersen ikke har spilt en Eliteserie-kamp siden siste runde mot Tromsø i fjor, er Nilsen trygg på at unggutten vil levere varene.
– Vi gleder oss til å se han. Jeg er har ingen betenkeligheter med å gi han sjansen. Han er en ung, spennende keeper som vi trør vil løse dette greit. Lykkes han ikke nå, så trener han bare videre. Men jeg tror dette kommer til å gå veldig fint.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37