Sandefjord - Bodø/Glimt 1-2 (0-1)
Kjetil Knutsen og hans mannskap har hatt en uke som ikke kan beskrives som noe annet en spesiell. Etter bragden mot Roma og alt som fulgte i etterkant var det å omstille før kampen mot Sandefjord.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Det ble alt annet enn en optimal oppladning til retur-oppgjøret i Roma. Flere sentrale glimt-spillere måtte ut med skade på Release Arena.
Både Amahl Pellegrino og Brede Moe måtte gå av halvveis ut i første omgang med kjenninger i henholdsvis hamstring og lyske.
– Det er småting, men nok til at vi måtte ta de ut, sa Kjetil Knutsen om Pellegrino og Moes skader i pauseintervjuet.
På banen slet et glimt-lag uten Pellegrino og Ola Solbakkken som startet på benken, men etter et trippelbytte i andreomgang klarte Bodø/Glimt å hale i land en 2-1-seier i en ordentlig sliteseier.

– ikke optimal

Etter kampen mente både Ulrik Saltnes og Knutsen at seieren var fortjent selv om Sandefjord til tider presset bortelaget.
– Jeg syntes absolutt det. (at seieren var fortjent, journ.anm). Det er perioder hvor vi mister det litt. I den perioden hvor de scorer så er vi litt i trøbbel. Etter vi får 2-1 så blir det at vi må forsvare oss litt mer en vi hadde tenkt. Vi hadde kamp for tre dager siden og vi kommer på en bane som ikke er enkel å spille på, så jeg må gi honør til spillerne i dag, sa Knutsen.
– Jeg følte vi fotjente å vinne kampen men det er ikke en optimal prestasjon, sa Saltnes.
Sandefjord-trener, Andreas Tegström, var fornøyd med lagets prestasjon og følte at de kunne få med seg poeng mot Glimt.
– Vi vet hva vi kan og gir det en ordentlig sjanse i andre omgang. Vi burde ha fått med oss noe mer enn hva vi fikk i dag.
Etter kampen måtte også Kjetil Knutsen komme med sine råd til unge sandfjordsupportere etter kampen:

Ga råd til munnrappe supportere: – Det er oppdragelse det her

Leken Boniface-scoring

Det var et heltent hjemmelag som gikk rett i strupen på de regjerende seriemesterne de første 4-5 minuttene.
Men det var det gule som brøt igjen om først etter 13 minutter. Elias Hagen stjeler ballen halvveis i inn på Sandefjords banehalvdel. Han spilte ballen videre til Victor Boniface som fikk Kjetil Knutsens tillit fra start, og spissen viste seg starten verdig.
Han tok med seg ballen mot mål før han kjørte en lekker skuddfinte mellom beina på Sandefjord-stopper, Kasper Moen Foss, før han tuppet ballen fra 16 meter inn i nærmeste hjørne forbi Jacob Storevik i Sandefjord-buret.
– Jeg ble rundlurt, innrømmet Moen Foss i pauseintervjuet.
Etter scoringen hadde Glimt fullstendig kontroll og rullet opp angrep etter angrep. Boniface fikk flere gode muligheter til å doble ledelsen, men klarte ikke å få ballen innenfor stengene.
Se scoringen i videoen under:

Her rundlurer Boniface Sandefjord-stopperen

Skadetrøbbel

Et skår i gleden for Bodø/Glimt var det at midtstopper-bauta Brede Moe måtte takke for seg etter bare en halvtime. Inn kom Gaute Vetti.
Tidligere i kampen hadde også Amahl Pellegrino fått behandling for en skade i hamstringen, og like etter Moe gikk ut måtte også vingen ut for Sondre Sørli.
Hele 43 minutter tok det før Sandefjord skapte sin første virkelige store sjanse. Et innlegg fra høyre gikk forbi alle glimt-spillerne. På bakre stolpe kom en skliende Sivert Gussiås, men spissen mangler et par sko-størrelser, og ballen rullet forbi og ut.
Lagene gikk til pause på stillingen 0-1 til Bodø/Glimt.

Trippel-bytte

Glimt fortsatte presset mot Sandefjord-målet i andre omgang og fikk flere store muligheter istarten av omgangen.
Først med matchvinneren fra Roma-kampen Hugo Vetlesen, før Ulrik Saltnes var farlig frempå bare noen få minutter senere.
Også Boniface fikk en stor mulighet når han fikk ballen helt alene på bakre stolpe, men så bommet han rett og slett på ballen fra døye seks meters hold.
De store sjansene uteble før det smalt i det 67. minutt fra hjemmelaget. Et strålende innlegg fra venstre spretter forbi glimt-spillerne, men ikke Deyver Vega som hadde kommet inn for Mohamed Ofkir noen få minutter tidligere.
Costarikaneren lurte seg bak Marius Høibråten og headet ballen inn fra drøye fem meter bak en Nikita Haikin på halvdistanse.
Og etter Sandefjord hadde spilt seg inn i kampen tok Kjetil Knutsen grep. I det 73. minutt kom Runar Espejord, Ola Solbakken, og Anders Konradsen inn.
Bare tre minutter senere var Glimt tilbake i ledelsen. Laget fra Bodø kommer opp langs høyreside. Ballen ble trillet rundt innenfor Sandefjords 16-meter. Ballen havner til slutt hos Saltnes som er helt alene på bakre. Han var iskald og banket ballen forbi Storevik i det nærmeste krysset med sin venstre fot.
Men hjemmelaget ga seg ikke. De presset på for en utligning og var farlig nære etter 82 minutter på en corner. Etter klabb og babb i feltet ender ballen til Gussiås èn meter foran mål, men spissen klarer ikke å få ordentlig kontroll på ballen og skyter rett og slett hull i lufta, i steden for å sette ballen forbi Haikin.
Hjemmelaget klarte ikke skape flere sjanser og Bodø/Glimt kunne juble for sesongens første seier.
Slik startet lagene:
Sandefjord (4-3-3):
Jacob Storevik - Mats Haakenstad, Jesper Taaje, Sander Moen Foss, Ian Smeulers - Alexander Nilsson, Sander Risan Mørk, William Kurtovic - Mohamed Ofkir, Sivert Gussiås, Franklin Nyenetue
Bodø/Glimt (4-3-3)
Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, Brice Wembangomo - Hugo Vetlesen, Elias Hagen, Ulrik Saltnes - Gilbert Koomson, Victor Boniface, Amahl Pellegrino
UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 PÅ 17:31
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57