Populære sporter
All sport
Vis alt

Lillestrøm hentet mulig Origi-erstatter

Espen Blaker

Oppdatert 05/01/2018 klokken 18:51 GMT+1

Estisk keepertalent klar for Eliteserie-klubben.

igonen

Foto: Eurosport

Matvei Igonen er mannen som fort kan ende opp med å erstatte Arnold Origi, som er på prøvespill med Premier League-laget Crystal Palace.
Det melder LSK på sine hjemmesider.
21-åringen kommer fra den estiske toppklubben FCI Tallinn, og har skrevet under på en treårskontrakt med kanarifuglene.
– Jeg er veldig glad for å være her. Det er et stort steg for meg. Jeg vet at jeg kommer til å utvikle meg mye her, sier den 187 centimeter høye keeperen.
LSKs sportssjef Simon Mesfin er veldig godt fornøyd med å ha sikret seg unggutten.
– Det er en spiller som vi hadde på prøvespill i fjor. Vi har fulgt utviklingen hans, og holdt kontakt med agenten. Det er ikke noen tvil om at det er en keeper med et stort potensial. Vi har fått til en svært gunstig avtale med den estiske klubben, og er veldig glade for at han nå er Lillestrøm-spiller.
Igonen er keeper på Estlands U21-landslag, og fikk sin A-lagsdebut på tampen av fjoråret. 21-åringen legger ikke skjul på sine ambisjoner.
– Målet er å spille i en av de fem store ligaene etter hvert. Men nå er det veldig bra for min utvikling å spille i Norge. Ligaen her er mye bedre enn den i Estland.
Igonen var på treningsopphold i LSK for et år siden, og sier han har fulgt klubben gjennom hele 2017-sesongen.
– Jeg jublet for cupmesterskapet som betyr Europacup-spill i 2018. Det blir en veldig spennende sesong. Jeg gleder meg veldig, avslutter 21-åringen.
Dermed ser det ut som om keeperkampen i LSK vil stå mellom Igonen og Marko Maric i 2018. Klubben har uttalt at de ikke ønsker å stå i veien om 34 år gamle Origi skulle få muligheten til å ta steget i Europa.
– Han har en drøm om å spille på profesjonelt nivå ute i Europa og det aksepterer vi. Derfor har vi gitt ham tillatelse til det, sa Mesfin til Eurosport.no onsdag.
Mesfin utelukker ikke at andre klubber vil komme på banen om han ikke får napp hos Crystal Palace. Når Origi er tilbake i Lillestrøm er usikkert.
– Han er der på ubestemt tid. Det kan hende at det dukker opp flere muligheter. Det er ikke slik at Origi er låst til den klubben. Han skal få muligheten til å forfølge sin drøm. Det kommer ikke som noen overraskelse på oss i Lillestrøm at han får denne muligheten nå.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame