Det bekrefter daglig leder Eirik W. Henningsen til Eurosport.
– Jeg kan bekrefte at vi har trukket tilbake permitteringsvarslene. Egentlig trådde disse aldri i kraft, da vi trakk de tilbake før de ble iverksatt.
Det var Aftenbladet som først omtale saken. Stavanger-klubben permitterte i utgangspunktet spillere og trenere rundt A-laget i 75 prosent.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Permitteringstrekkene kommer som en direkte konsekvens av NTFs vedtak om at klubber kan starte opp igjen med gruppetreninger fra og med onsdag 1. april.
– Vi ventet i det lengste med permitteringer. Vi begynte med 75 prosent, men når det nå åpnes opp for denne type trening, så trekker vi det tilbake. Nå trener spillerne til og med helgen, så tar de ferie frem til 2. påskedag, sier Henningsen.
Han legger til at klubben vil utforme gruppetreningene utifra NTFs retningslinjer.

Trenerspørsmålet

Det har også blitt stilt spørsmål om hvor vidt trenerne kan være en del av disse gruppetreningene. Flere Eliteserie-trenere har ikke trodd at de kunne ta del i øktene, men styreleder i NTF, Cato Haug, bekreftet tirsdag til Eurosport at trenerne kan være en del av gruppen på inntil fem spillere.
Henningsen er likevel ikke overbevist, og sier de ikke har planer om å involvere Bjarne Berntsen direkte i øktene fremover.
– Slik jeg har forstått det, så kan trenere delta i planlegging og utforming av øktene, men ikke være fysisk til stede på feltet. Vi forholder oss til det. Jeg så Haug hadde uttalt seg om det, men vi bruker ikke noe mer energi på det. Jeg kjenner Bjarne, og er trygg på at han vil gjøre seg hørt blant spillerne også om han ikke er direkte involvert, he he.

Har planlagt for «worst case scenario»

Tilbaketrekking av permitteringer betyr også at utgiftene til spillerlønninger vil være på normalt nivå i tiden som kommer.
– Vi har regnet på konsekvensene, og etter en helhetsvurdering tatt denne beslutningen, sier Henningsen.
Nå håper han at seriestarten ikke trekker ut lenger enn antatt. Datoen for Eliteserie-starten er i skrivende stund satt til 23. mai.
– Enn så lenge har man vært tydelig på at både serie og cup skal gjennomføres, uavhengig av oppstartsdato. Går alt galt, så har vi laget noen worst case scenarioer. Men det er selvfølgelig noe vi håper å unngå. Jeg håper at dette er begynnelsen på slutten, sier Henningsen.

Indre bane møter Alexander Sørloth

Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22
Eliteserien
Klar tale fra FKH-profilen: – Uaktuelt å gå på jobb som permittert
31/03/2020 PÅ 09:43