26-åringen selges fra Molde til den russiske toppklubben Rostov.
Det bekrefter MFK i en pressemelding fredag kveld.
Molde-direktør Øystein Neerland ønsker ikke å si noe om salgssummen, men innrømmer til Eurosport.no at de er fornøyde med avtalen.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Jeg mener dette er en god avtale for både Molde og spilleren. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på innholdet i kontrakten, utover at det er en god avtale, sier Neerland til Eurosport.no.
– Kan du si om det dreier seg om en rekordsum?
– Nei, jeg ønsker ikke å kommentere noe mer enn at både vi og Bjørn er fornøyde med utfallet.
– Dette betyr vel at dere nå må på spissjakt?
– Det å miste en så god spiller betyr jo selvsagt noe, så vi vil jo prøve å se etter erstattere. Vi ønsker å forsterke laget på alle plasser, men vi har en stor stall fra før, så vi må se på helheten.
Selv sier Sigurdarson følgende i pressemeldingen:
– Jeg har hatt det så gøy i Molde FK og blitt glad i alle i og rundt denne klubben, både de ansatte og spillerne som jeg kaller mine venner i dag. Det har vært veldig kult å få trene under teamet til Ole Gunnar, og jeg har lært mye av dem. Dette er en sjanse jeg bare måtte ta for å spille på et høyere nivå, sier Sigurdarson.
Ole Gunnar Solskjær gleder seg til å følge islendingens videre utvikling.
– Bjørn er en super gutt å jobbe med. En humørspreder på og utenfor banen. Vi har visst om hans ferdigheter lenge, men han trenger å spille og trene regelmessig for å få fram potensialet sitt og dette har vi greid sammen med vårt medisinske apparat. Vi takker han for et fantastisk bidrag i Molde FK og ønsker han virkelig lykke til i Russland og håper å se ham spille for Island i VM, sier Molde-sjefen.
Rostov spilte i Champions League så sent som forrige sesong. Klubben havnet på tredjeplass i sin gruppe, og gikk dermed videre til Europa League-sluttspillet. Der røk de ut i åttedelsfinalen etter en knepent tap for Manchester United.
Sigurdarson kom til Molde som bosman-spiller sommeren 2016, etter at kontrakten med Wolverhampton gikk ut. Han signerte en treårskontrakt, og ble i 2017-sesongen Eliteserie-klubbens toppscorer med 16 mål.
Islendingen var også på lån i Rosenes by i 2014 fra Championship-klubben.
– Vi takker Bjørn for tiden i Molde FK, og ønsker han lykke til i Russland!, avslutter MFK pressemeldingen med.
Eurosport-profil og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth reagerte på følgende måte på meldingen om Sigurdarsons avgang på Twitter:
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22