Tirsdag kom nyheten om at NTF åpner for at fotballklubber kan drive gruppetreninger fra og med onsdag 1. april. Vedtaket gjelder imidlertid bare de klubbene som ikke har permittert alle sine spillere 100%.
Blant disse er storklubbene Rosenborg og Molde. Begge lags trenere er fornøyde med å kunne starte opp igjen med gruppetreninger.
– Så lenge det er innenfor regelverket og innenfor smitteverntiltakene som ligger der, er vi glad for å komme oss på banen igjen med regulert egentrening. Det er den beste måten å drive fysisk aktivitet på for våre spillere. Med god kontroll på aktivitet, og samtidig ved å ta hensyn til reglene, sier RBK-trener Eirik Horneland til Eurosport.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Vi er fornøyd med beskjeden vi fikk i dag. Og vi kommer til å starte opp igjen i morgen med trening i små grupper på opptil fem stykker, sier Molde-sjef Erling Moe.

Mener de får en fordel

Men ikke alle har muligheten til å drive gruppetreninger fremover. Vedtaket gjelder nemlig ikke for klubbene som har permittert sine spillere 100%, som for eksempel Mjøndalen og FK Haugesund. Disse klubbene har også uttrykt forvirring rundt det nye vedtaket.
Moe mener klubbene som nå kan trene i grupper vil få en fordel.
– Ja, jeg klarer ikke se det på en annen måte. Det er bedre å trene i små grupper enn å løpe og trene én og én ute i skog og mark. Det vil være dumt å si noe annet enn at det er et pluss for de som kan gjøre det.
Horneland sier følgende om saken:
– Jeg tenker ikke på de tingene der. Dette er ikke viktig fordi vi får et konkurransefortrinn. Det er viktig fordi vi får fysisk aktivitet og får treffe et menneske eller to i løpet av dagen. Mange av spillerne våre er alene i Trondheim og har ikke familie her, og den daglige aktiviteten de kan få med lagkamerater er ekstremt viktig psykososialt.
– Kan du være tilstede på feltet fremover?

– Jeg går ut fra at jeg ikke kan være det. At vi går tilbake til de rådene som har vært der tidligere. Dette handler ikke om at jeg får komme tilbake til feltet, men om at guttene får aktiviteten de trenger.

Kontrabeskjed fra NTF

Men ifølge styreleder i NTF, Cato Haug, er det ingenting i veien for at Horneland kan være med når gruppetreningene starter opp igjen.
– Det vi har sagt er at klubbene kan trene i grupper på fem og fem, og om treneren er blant disse fem, sier ikke helsedirektoratet noe om. Ønsker man å passe på at spesielle øvelser unngås, hvor man lett kan komme nærmere hverandre enn den meteren som kreves, kan det være en fordel å ha en trener til stede. Men treneren må være én av de fem, og ikke komme i tillegg, sier Haug til Eurosport.
Heller ikke Viking-trener Bjarne Berntsen var klar over at han kunne være fysisk til stede på feltet da han snakket med Aftenbladet tidligere i dag. Viking er den første klubben som trekker permitteringene etter vedtaket om de nye reglene for gruppetrening.
Erling Moe hadde imidlertid fått med seg Haugs uttalelser, men Molde-sjefen har likevel ingen planer om å sette sine bein på treningsfeltet.
– Slik vi har forstått det, har vi ikke lov til ha trenere på feltet, så vi har ikke hatt det i den perioden som har vært. Men jeg leste det Cato Haug hadde sagt til dere i Eurosport nå, at treneren kan være én av fem personer, men det kommer vi ikke til å gjøre. Vi kommer til å ha grupper som er ute på feltet uten trener.
Molde-treneren innrømmer at situasjonen har vært vanskelig å forholde seg til.

– Jeg syns det har vært uoversiktlig og rotete. Det har vært nye beskjeder etter få dager som gjør at du må korrigere. Jeg syns det har vært en utfordrende situasjon med tanke på at det har vært så uklart hva vi skal forholde oss til. Og så har alle sammen prøvd å lese reglene best mulig selvfølgelig, men jeg syns det har vært utfordrende.

Indre bane møter Alexander Sørloth

Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22
Eliteserien
Klar tale fra FKH-profilen: – Uaktuelt å gå på jobb som permittert
31/03/2020 PÅ 09:43