Både Oliver Solbergs norske konkurrenter og hans egen teamsjef tror 19-åringen kan være med å kjempe om VM-tittelen i sin første sesong som fabrikkfører for Hyundai.
Rally New Zealand
Solberg ikke fornøyd med starten i New Zealand: – Jeg kjørte «skitdårligt»
EN DAG SIDEN
Selv er han opptatt av å være realistisk med tanke på egne muligheter, og forklarer den ydmyke tilnærmingen til forventningene med at «det bare er sånn han er».
– Jeg må tenke realistisk. Vi har ny bil, nytt team og ekstremt mye å lære. Det er det samme som i fjor egentlig. Jeg håper å kunne være med å fighte om VM-tittelen, men de andre guttene kjenner bilene sine godt, de kjenner teamene sine godt og har jobbet lenge med de. Vi har en bra bil og allerede et bra samarbeid med teamet, så vi får se, sier Solberg til Eurosport.
Selv om den unge rallyføreren, som konkurrerer under svenskt flagg, er aldri så forsiktig når han prater om egne prestasjoner, har han allerede rukket å kjenne på følelsen av å lykkes i ny bil. Under helgens Arctic Lapland Rally, som ikke var en del av WRC, kjørte ungutten inn til 2. plass.
Det skapte ikke akkurat mindre forventninger til nordmannen som ble junior-europamester forrige sesong, heller ikke fra hans egen sjef.
– Teamsjefen pusher på. Det liker jeg. Han vil at jeg skal vinne nå med en gang, men jeg sa at vi skal være realistiske. Det er klart jeg vil vinne, men med ny bil og nytt team, så må man kanskje være litt realistiske.
Det er likevel liten tvil om at Solberg har sterke konkurrenter i kampen om medalje. Denne sesongen kjører han mot både Andreas Mikkelsen, regjerende verdensmester Mads Østberg og lagkamerat i Hyundai Ole Christian Veiby.
Det gjør ikke at den blide 19-åringen, som nærmest er født med bensin i blodet og oppvokst i passasjersetet på en rally-bil, har noe mindre lyst til å stå øverst på pallen. Det er likevel viktigheten av utvikling og realisme som er det viktigste, skal vi tro den populære Hyundai-føreren.
Solberg virker å ha føttene godt plassert på bakken, særlig hans unge alder tatt i betraktning.
– Akkurat nå tar jeg det litt som det kommer og ser hvordan utviklingen går. Jeg har lyst til å vinne noen løp. Om vi klarer å fighte om VM-tittelen er jeg vel kanskje ikke helt sikkert på, men man vet jo aldri. Vi må være realistiske, gjentar Solberg.
Det som er helt sikkert er at Oliver Solberg stiller til start når Rally Monte Carlo går i gang i dag, torsdag 21. januar. Løpet kan følges på Eurosport Norge og discovery+ gjennom helgen.
Rally New Zealand
Deltar i rallyet for første gang: – Familien har gode minner her
EN DAG SIDEN
Rally Belgium
Beste VM-løp noensinne for Solberg: – Fantastisk å slå tilbake
21/08/2022 KLOKKEN 13:55