Populære sporter
All sport
Vis alt

Showstunt kostet Solberg seieren i Portugal

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 14/05/2023 klokken 14:31 GMT+2

Oliver Solberg fikk en tidsstraff etter å ha snurret med bilen i målområdet i Rally Portugal lørdag kveld. Det fratok ham muligheten til å vinne WRC2-klassen.

Oliver Solberg

Foto: Getty Images

Tilleggsminuttet gjorde at Solberg gikk fra å ha et forsprang på 35,5 sekunder, til å være bak briten Gus Greensmith med 25 sekunder foran søndagens fire fartsprøver.
Den norsksvenske 21-åringen var raskest av alle WRC2-biler på de siste prøvene, men det var akkurat ikke nok til å ta hjem seieren på nivå to i rally-VM. Han ble slått med 1,2 sekunder.
Solberg gjorde en såkalt «donut» med sin Skoda Fabia RS etter endt kjøring lørdag. Slik snurring er i strid med regelverket.
– Han ville bare showe og gi publikum underholdning, forklarer pappa Petter Solberg til VG.
– Det var absolutt ingen sikkerhetsrisiko fordi det var inne på rallycrossbanen. Men nei, det er ikke lov, legger han til.
Den tidligere rallyverdensmesteren forteller at man i fjor ville fått en bot for et slikt stunt, men siden er reglene blitt skjerpet. Han synes likevel sønnens tidsstraff var i hardeste laget og spør seg om ikke 10 eller 30 sekunder hadde holdt.
Hovedpersonen selv reagerte slik på straffen i en Twitter-melding søndag morgen: «Denne straffen er for fansen». Han la ved en donut-illustrasjon, et videoklipp av stuntet og skjermdump av WRCs avgjørelse.
Eliteklassen ble vunnet av finske Kalle Rovanperä. Toyota-føreren tok en suveren seier og slo den spanske toeren Daniel Sordo (Hyundai) med 54,7 sekunder.
Før grusrallyet i Portugal ledet Sebastian Ogier årets VM sammenlagt, men franskmannen kjørte ikke helgens runde og ble vippet ned fra toppen. Rovanperä inntok førsteplassen foran estiske Ott Tänak.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame