Mens Oliver Solberg har rykket opp en klasse og skal konkurrere i WRC2 for første gang denne sesongen, har Andreas Mikkelsen måtte ta et steg ned.
Dermed konkurrerer begge to, sammen med Mads Østberg og Ole Christian Veiby, om verdensmestertittelen på nest øverste nivå. Alle har ambisjoner.
Rally Kenya
Problemer for Solberg – falt på resultatlisten
26/06/2022 PÅ 12:59
– Jeg tenker at vi er favoritter i alle løpene vi stiller opp i. Målet i år er å vinne alle løp. Mye må stemme og vi må unngå uhell og trøbbel og sånne ting, men det er målet, sier Andreas Mikkelsen til Eurosport.
Mikkelsen kjører for Skoda og ønsker å ta steget rett opp i WRC igjen ved å ta VM-gull i WRC2. Han tror de andre nordmennene blir hans sterkeste konkurrenter.
– Jeg tror de største utfordrerne blir Oliver, Mads og Ole Christian. Jeg sliter med å se at det er noen andre som skal henge med oss, sier Mikkelsen.

– Blir satt på plass ganske kjapt

I fjor var det Østberg som stakk av med tittelen, som første nordmann siden Petter Solberg. Han tror alle de fire nordmennene går en tøff sesong i møte, og synes landslagskollega Mikkelsen har gått hardt ut.
– De andre skjønner også at det blir tøft, bortsett fra Mikkelsen kanskje, som har vært litt tøff i kjeften i det siste, men jeg er sikkert på at han blir satt på plass ganske kjapt, sier Østberg til Eurosport.
Også han tror de sterkeste konkurrentene er norske, men kjenner på at det blir komplisert å skulle konkurrere mot de han vanligvis heier på.
– Det blir gøy å konkurrere mot alle. Jeg elsker sport og heier alltid på nordmenn, men det blir litt komplisert i år. Det er gøy at vi er så mange, og det er gøy å få være en del av det, sier Østberg til Eurosport.
33-åringen står over Rally Monte Carlo førstkommende helg, men har ambisjoner om å gjenta VM-suksessen fra i fjor.
– Målet er helt klart å prøve å bli verdensmester en gang til. Det var utrolig moro i fjor og jeg har veldig lyst å få oppleve det en gang til, sier Østberg.

Ydmyk utfordrer

Både Mikkelsen og Østberg, som har langt mer erfaring, trekker fram Oliver Solberg som en av kandidatene som kan gå hele veien.
19-åringen går inn i sin første sesong som fabrikkfører og skal kjøre for Hyundai. Selv fokuserer han mest på at det fortsatt er mye å lære.
– Vi får se, jeg må tenke realistisk. Vi har ny bil, nytt team og ekstremt mye å lære. Jeg håper på å kunne være med å fighte om VM-tittelen tidlig, men de andre guttene kjenner bilene sine godt, og de kjenner teamene sine godt og har jobbet lenge med de. Men vi har en bra bil og samarbeider allerede bra med teamet, så vi får se, sier Solberg.
Helgen før årets første WRC-løp kjørte Solberg og teamet Arctic Lapland Rally. Der var det ingen tvil om at både bil og team fungerte godt for Solberg. Han fikk en veldig god start i sin Hyundai i10 R5 da han kjørte inn til andreplass.
Nå gleder han seg til å konkurrere mot de andre norske.
– Jeg kjører for Sverige, men likevel tenker jeg på det som at vi er fire norske i fight med hverandre. Det er litt konkurranse mellom oss, samtidig som vi er veldig gode venner, og så er det full konkurranse når hjelmen er på, sier den unge rallyføreren.
Rally Monte Carlo kjøres fra torsdag 21. januar til søndag 24. januar og sendes på discovery+.
Rally Kenya
Solberg klatret på listen: – En av de sykeste dagene jeg har hatt i rally
25/06/2022 PÅ 20:08
WRC
Solberg nummer syv under tøffe forhold i Rally Kenya
24/06/2022 PÅ 14:34