Torsdag starter årets første WRC-løp, Rally Monte Carlo, med tre nordmenn på startstreken. Mads Østberg, som vant det tilsvarende løpet i fjor, er tilstede, men sitter ikke i førersetet på sin Citroën når løpet settes i gang.
WRC
Overlegen Solberg-seier i Wales
30/10/2022 KLOKKEN 10:15
– Jeg hadde veldig lyst til å kjøre Monte Carlo i år, jeg vant jo der i fjor, men nå blir det ikke sånn denne gangen, sier Østberg til Eurosport.

– Vet ikke hvilke eller hvor mange løp

33-åringen har fortsatt ikke signert ny kontrakt med Citroën, til tross for at han ble verdensmester for fabrikkteamet i fjor.
– Akkurat nå er den ikke-eksisterende, men vi er enige om å finne en løsning. Det er målet for de neste ukene, å komme på plass med en plan for sesongen. Jeg vet at det blir kjøring. Jeg skal konkurrere i VM i år, men jeg vet ikke hvilke eller hvor mange løp det blir, forklarer Østberg.
Rallyførerne kjører syv av fjorten VM-runder i løpet av en sesong. De seks beste resultatene teller. Dermed kan Østberg fortsatt vinne VM, selv om han ikke kjører i Monte Carlo.
Da må han i så fall kjøre fortere enn både Andreas Mikkelsen, Oliver Solberg og Ole Christian Veiby.

– Ganske alvorlig

Først er han uansett avhengig av å komme til enighet med Citroën.
Det ble vanskelig ettersom tiden mellom årets og fjorårets sesong ble kortere enn normalt. I tillegg ble teamet hardt rammet av pandemien.
– En sentral person i systemet ble veldig syk med Covid-19, og det skapte mye utfordringer for oss i oppkjøringen. Det er ganske alvorlig når så sentralt personell i Citroën blir alvorlig syk. Det hadde stor påvirkning på prosessen. Det vi skulle gjort i desember begynner vi med nå, forteller Østberg.
Neste mulighet til å delta i et WRC-løp er i Finland 26-28 februar.
Til tross for at Østberg og teamet havnet bakpå i planleggingen av den nye sesongen, er han så sikker på at avtalen går i orden at årets mål er å gjenta suksessen fra i fjor.
– Målet er helt klart å prøve å bli verdensmester en gang til. Det var utrolig moro i fjor og jeg har veldig lyst å få oppleve det en gang til. Det blir tøft og jevnt, men jeg hadde absolutt ikke stilt hvis jeg ikke hadde tro på at jeg kan vinne VM.
WRC
Solberg stiller i rally i Wales dager etter vrakingen – kjører familieeid VW
13/10/2022 KLOKKEN 16:30
WRC
Oliver Solberg vrakes av Hyundai: – Skuffet
06/10/2022 KLOKKEN 08:53