Torsdag starter årets første WRC-løp, Rally Monte Carlo, med tre nordmenn på startstreken. Mads Østberg, som vant det tilsvarende løpet i fjor, er tilstede, men sitter ikke i førersetet på sin Citroën når løpet settes i gang.
WRC
Oliver Solberg klar for ny VM-runde
04/05/2021 PÅ 11:23
– Jeg hadde veldig lyst til å kjøre Monte Carlo i år, jeg vant jo der i fjor, men nå blir det ikke sånn denne gangen, sier Østberg til Eurosport.

– Vet ikke hvilke eller hvor mange løp

33-åringen har fortsatt ikke signert ny kontrakt med Citroën, til tross for at han ble verdensmester for fabrikkteamet i fjor.
– Akkurat nå er den ikke-eksisterende, men vi er enige om å finne en løsning. Det er målet for de neste ukene, å komme på plass med en plan for sesongen. Jeg vet at det blir kjøring. Jeg skal konkurrere i VM i år, men jeg vet ikke hvilke eller hvor mange løp det blir, forklarer Østberg.
Rallyførerne kjører syv av fjorten VM-runder i løpet av en sesong. De seks beste resultatene teller. Dermed kan Østberg fortsatt vinne VM, selv om han ikke kjører i Monte Carlo.
Da må han i så fall kjøre fortere enn både Andreas Mikkelsen, Oliver Solberg og Ole Christian Veiby.

– Ganske alvorlig

Først er han uansett avhengig av å komme til enighet med Citroën.
Det ble vanskelig ettersom tiden mellom årets og fjorårets sesong ble kortere enn normalt. I tillegg ble teamet hardt rammet av pandemien.
– En sentral person i systemet ble veldig syk med Covid-19, og det skapte mye utfordringer for oss i oppkjøringen. Det er ganske alvorlig når så sentralt personell i Citroën blir alvorlig syk. Det hadde stor påvirkning på prosessen. Det vi skulle gjort i desember begynner vi med nå, forteller Østberg.
Neste mulighet til å delta i et WRC-løp er i Finland 26-28 februar.
Til tross for at Østberg og teamet havnet bakpå i planleggingen av den nye sesongen, er han så sikker på at avtalen går i orden at årets mål er å gjenta suksessen fra i fjor.
– Målet er helt klart å prøve å bli verdensmester en gang til. Det var utrolig moro i fjor og jeg har veldig lyst å få oppleve det en gang til. Det blir tøft og jevnt, men jeg hadde absolutt ikke stilt hvis jeg ikke hadde tro på at jeg kan vinne VM.
Rally Croatia
Østberg med klasseseier i Kroatia
25/04/2021 PÅ 12:42
Rally Croatia
Østberg avanserte i Rally Kroatia – Ogier i føringen
24/04/2021 PÅ 16:29