Denne helgen kjører Andreas Mikkelsen Rally Monte Carlo. Etter å ha avsluttet 2019-sesongen som fører for Hyundai på øverste nivå, skal han nå kjøre for Skoda i WRC2.
Derfra skal nordmannen konkurrere mot de nest beste, inkludert Oliver Solberg, Ole Christian Veiby og Mads Østberg.
WRC
Overlegen Solberg-seier i Wales
30/10/2022 KLOKKEN 10:15
– Vi har høye forhåpninger om å vinne WRC2 og bli verdensmestere, sier Mikkelsen til Eurosport.
Det er andre gang rally-føreren, som også har en bronsemedalje fra junior-VM i alpint, må ta steget ned fra det fineste selskapet for å konkurrere på nivå to.
– Det er klart, jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg var i WRC, men nå er det veldig få seter der. De to årene i Hyundai var ikke så veldig bra for min del. Jeg slet med å få en god følelse i den bilen. Nå er jeg tilbake i en bil jeg elsker å kjøre, så nå er det opp til meg å bevise hva jeg er god for, forteller Mikkelsen.
I fjor var det landslagskollega Mads Østberg som tok VM-gullet i WRC2-klassen. Da kjørte Mikkelsen noen ERC-løp, i tillegg til at han testet dekk for Pirelli. I år blir de to konkurrenter, og får følge av Veiby og Solberg. Mikkelsen tror de tre nordmennene blir hans argeste konkurrenter i jakten på VM-tittelen.
Det hindrer han likevel ikke fra å innrømme at målet er å vinne alt han stiller opp i.
– Alt handler om å komme inn i WRC igjen. Målet i år er egentlig å vinne alle løp. Mye må stemme og vi må unngå uhell og trøbbel og sånne ting, men det er målet. Jeg tenker at vi er favoritter i alle løpene vi stiller opp i, og vi bør være med der oppe og kjempe i alle løp.
Dette året gjenforenes Mikkelsen med hans tidligere kartleser, Ola Fløene, etter at Anders Jæger valgte å gi seg som co-driver. Sammen skal de kjøre WRC2 og ERC. I tillegg kan det hende at de dukker opp i noen av WRC-løpene.
31-åringen kjenner på presset før den kommende sesongen, og innrømmer at han føler på at han må prestere, etter to år under par i Hyundai.
– Jeg har ikke så mye annet valg. De unge som kommer opp er underdogs. Det er en god posisjon å være i. Når vi stiller opp, så forventer alle at vi skal gå for seier. Det er et press der, men jeg er vant til å ha det. Vi må levere gang på gang. Det endrer seg ikke. Vi må bevise at vi er best, sier Mikkelsen.
WRC
Solberg stiller i rally i Wales dager etter vrakingen – kjører familieeid VW
13/10/2022 KLOKKEN 16:30
WRC
Oliver Solberg vrakes av Hyundai: – Skuffet
06/10/2022 KLOKKEN 08:53