Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud høster ros fra stjernene: – Der overrasket han meg

Håkon Brandsnes

Publisert 19/11/2021 klokken 12:09 GMT+1

Rivalene til Casper Ruud lar seg imponere av spesielt én ting ved nordmannen. Det blir trolig nøkkelen i skjebnekampen mot Andrey Rublev på fredag.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Etter å ha spilt to kamper i ATP-sluttspillet, står Casper Ruud med én seier mot Cameron Norrie og ett tap for verdensener Novak Djokovic.
Både briten og serberen ga Ruud ros for spesielt én ting etter kampene:
– All kred til Casper. Jeg har aldri sett ham serve bedre. Han spilte godt, sa Norrie etter sitt tap.
– Han servet veldig bra. Høyden, raske baner og baller, er til fordel for de store serverne. Jeg visste at Casper hadde en solid serve, men kanskje ikke så god som (Daniil) Medvedev, (Alexander) Zverev og de gutta. Der overrasket han meg på en positiv måte, sa Djokovic.
Se høydepunktene fra kampen mot Norrie her.
picture

Se høydepunktene fra Casper Ruuds seier over Cameron Norrie i ATP Finals

Mange serveess

Begge lar seg altså imponere over serven til nordmannen. Ser man på tallene bak seieren mot Norrie, er kanskje ikke det så rart.
I den kampen vartet Ruud opp med ti serveess og hadde en førsteserveprosent på 79 prosent. Av disse vant han poenget i 73 prosent av dem.
  • Følg Ruud mot Rublev fredag fra kl. 14 på discovery+ og Eurosport.no
Mot Djokovic var ikke førsteserveprosenten noe å rope hurra for, men også da ble det ni serveess. Denne gangen over bare to sett.
Det er ganske så imponerende tall av «lille» Ruud, som med sine 183 centimeter er den klart laveste spilleren i ATP-sluttspillet.

Spesielle forhold

Etter seieren mot Norrie var Ruud tydelig på at det var serven som reddet ham i den kampen. Han fortalte mer om dette på pressekonferansen etter kampen.
– Jeg servet veldig bra i det andre og tredje settet. Serven ga meg masse gratispoeng, mer enn vanlig, sa Ruud til Discovery.
Han påpekte at noe av grunnen er banen. Et raskt underlag, kombinert med den høyden i Torino som lar ballen gå raskere gjennom luften, gir serven ekstra kraft.
– Det gjør at serven blir veldig viktig her. Det var mange serveess, høy serveprosent og mange gratispoeng. Det hjalp virkelig, fortsatte nordmannen.
Hør hva Ruud sa etter seieren mot Norrie.
picture

– Jeg kan takke serven min for mye i dag

Terping ga avkastning

Videre forklarte 22-åringen at han brukte store deler av tirsdagens forberedelser til å terpe på serven. Da var det svært godt å få avkastning for den jobben.
– Det viser at det funker. Jeg håper selvfølgelig at jeg kan serve bra i neste match også. Det blir nok viktig mot en veldig aggressiv spiller som Rublev. Han er offensiv med en gang det blir spill om ballen, sa Ruud.
– Jeg får prøve å tenke på hva jeg gjorde bra på onsdag. Jeg får analysere det og se hva jeg gjorde bra på video. Jeg skal prøve å hente frem gode server på fredag også, fortsatte han.
Fredagens kamp mot Andrey Rublev blir en ren duell om semifinaleplass i ATP-sluttspillet. Vinneren av duellen møter verdenstoer Daniil Medvedev i semifinalen.
  • Følg Ruud mot Rublev fredag fra kl. 14 på discovery+ og Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame