Etter onsdagens seier mot Cameron Norrie over tre sett, gjenstår det ett hinder for Casper Ruud i jakten på en semifinaleplass i ATP-sluttspillet.
Det hinderet heter Andrey Rublev. Ruud har møtt russeren ved fire anledninger. Alle endte med tap.
Faktisk finnes det ingen spiller som nordmannen har en svakere statistikk mot.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 KLOKKEN 17:29
– Jeg skal prøve å finne på noe nytt og utfordre ham på måter jeg ikke har gjort tidligere, for det jeg har gjort før har ikke funket slik jeg ønsket. Det blir en morsom utfordring. Han er en flott fyr, vi kjenner hverandre godt. Han spiller med høy intensitet, så jeg må prøve å gjøre det samme, sa Ruud på pressekonferansen etter seieren mot Norrie.
Hør hva Casper Ruud sa etter seieren mot Cameron Norrie.

– Jeg kan takke serven min for mye i dag

En annen person på banen

Utenfor banen er Rublev en svært rolig kar. Før russerens kamp mot Stefanos Tsitsipas på mandag var han kanskje i det roligste laget.
Etter kampen fortalte nemlig russeren at han skulle ta seg en liten hvil før kampen. Da forsov han seg og våknet opp bare tre timer før kampen, klokken 18 på ettermiddagen, uten å ha helt forstått hva som hadde skjedd.
  • Følg Casper Ruud mot Andrey Rublev fredag på discovery+ og Eurosport.no
På banen er han imidlertid noe helt annet. Da er det intensitet, aggresjon og uforutsigbarhet som gjelder.
– Jeg må bekjempe ild med ild, uttalte Ruud i seiersintervjuet etter Norrie-kampen.
Saken fortsetter under videoen.

Her går Djokovic på snørra etter en Ruud-lobb

– Det blir en fysisk kamp

Discovery spurte russeren om hans sterke statistikk mot Ruud i forkant av turneringen i Torino. Da var Rublev ydmyk i svaret.
– Noen ganger har han vært veldig nære å slå meg. Nå har han også forbedret seg veldig. Vi møttes sist i Monte Carlo i april, og siden den gang har han blitt en dobbelt så god spiller. Nå er han i sluttspillet, det er et bevis på det. I kampene mot han er det tøft fra første poeng. Det er lange og veldig fysiske ballvekslinger. Det har aldri vært lett. Nå tror jeg det blir dobbelt så vanskelig, for han er blitt bedre og forbedrer seg veldig raskt, sa Rublev til Discovery.
Svaret var av samme karakter på onsdag.
– Det blir en fysisk kamp, en mental kamp, for Casper er veldig sterk fysisk. Han er aggressiv og god fra grunnlinjen, så du må spille lange ballvekslinger. Du må løpe mye. Det blir en sånn type kamp, sa Rublev til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Dommerfeil overrasker: – Dette tror jeg ikke at jeg har sett før

– Det er 50-50

Etter tapet for Ruud på onsdag, ble Cameron Norrie bedt om å peke ut hvem som er hans favoritt i duellen mellom Ruud og Rublev.
– Godt spørsmål. Jeg så Andrey spille godt mot Tsitsipas. Han servet veldig bra. Casper spilte også veldig godt mot Novak, så jeg må si at det er 50-50. Jeg klarer nesten ikke å skille dem. Jeg tror det kommer til å falle på hvem som server best og klarer å returnere mest. Så enkelt er det på denne raske banen, svarte Norrie.
  • Følg Casper Ruud mot Andrey Rublev fredag på discovery+ og Eurosport.no
– Det er vanskelig å si, men hvis Andrey spiller på sitt nivå, tror jeg han kan bikke det i sin favør. Hvis jeg må velge, velger jeg ham, men det er veldig tett. Casper spilte godt mot meg, han var for god for meg, utdypet han.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud med rørende gest etter seieren

– Han spiser deg opp

Gjennom sine fire tap mot Rublev, har Ruud lært seg hva han må gjøre og hva han ikke må gjøre.
– Jeg må spille på mitt beste for å ha en sjanse mot ham. Han er en veldig god og intens spiller. Han spiser deg opp hvis du ikke slår tungt og hardt tilbake. Slår du for kort og løst, stepper han inn i banen, hamrer løs og slår ofte mange vinnere. Du må kontre bra og svare på hans tøffe slag med tøffe slag tilbake. Du må gå for et mer aggressivt spill på defensiven, hvis man kan si det på den måten, sa Ruud.
– Jeg gleder meg. Det blir en spennende match. Vi spiller begge om en plass i semifinalen. Jeg gleder meg til å få en ny sjanse til å spille mot ham.
Novak Djokovic har allerede vunnet gruppen, så derfor blir duellen mellom Ruud og Rublev en kamp om andreplassen i gruppe.
I semifinalen vil vinneren av kampen møte verdenstoer Daniil Medvedev.
Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 KLOKKEN 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 KLOKKEN 13:42