Etter at Norge tok sølv i begge øvelsene det var norske utøvere fredag, ligger vi likt med rekorden til USA med 37 medaljer i ett og samme OL. Dermed kan rekorden tangeres lørdag.
Først ut fredag var Håvard Holmefjord Lorentzen og Henrik Fagerli Rukke, hvor storfavoritt Lorentzen nesteninnfridde. Gullgutten fra 500-meteren skulle gå distansen han var størst favoritt til før OL, men nederlandske Kjeld Nuis var fire hundredeler for raskt for nordmannen. Dermed ble det "bare" sølv til Lorentzen - som er strålende fornøyd med det han har levert i PyeongChang.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16
Deretter skulle de norske skiskytterguttene ut i løypene for sin stafett. Her lå Norge i tet både ved første og tredje veksling, og helt mot tampen var det en svensk-norsk duell mellom Emil Hegle Svendsen og svenske Fredrik Lindström. Men Hegle Svendsen sprakk, og måtte ut i strafferunde. Dermed endte det med svensk gull og norsk sølv.
Lørdag er det dobbelt så mange øvelser med norsk deltakelse. Først skal snowboarderen Torgeir Bergrem ut i sin Big Air-finale. Deretter går den nye og omdiskuterte lagkonkurransen i parallellslalåm, der seks norske alpinutøvere skal svinge seg i bakkene. De største norske alpinprofilene har allerede reist fra Sør-Korea, men her er det en god mulighet til å se framtidens alpinhåp.
Klokken 06.00 går startskuddet for langrennsherrenes femmil, der Martin Johnsrud Sundby, Hans-Christer Holund, Niklas Dyrhaug og Emil Iversen utgjør det norske laget. Langrenn er som kjent den idretten Norge gjør det best i under OL - hvis man ser på antall medaljer, så her kan det fort bli veldig spennende! Som om ikke det er nok, skal Johnsrud Sundby jakte sitt første og eneste individuelle OL-gull, i det som kan bli hans siste mulighet i vinterlekssammenheng. Seks timer etter starten for femmila går Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen ut på isen for skøyteløpernes fellesstart.
Saken fortsetter under videoen.
Under ser du en komplett oversikt over OL-programmet lørdag 24. februar (uthevet betyr norsk deltagelse):
01.00: Snowboard – Parallellslalåm kvalifisering, menn og kvinner (Eurosport Player)
01.30: Bob – Firerbob, løp 1 og 2, menn (Eurosport 1 og Eurosport Player)
02.00: Snowboard – Big Air finale, menn (Eurosport Norge og Eurosport Player)
N: Torgeir Bergrem
03.00: Alpint – Lagkonkurranse, parallellslalåm (TVNorge og Eurosport Player)
N: Nina Haver-Løseth, Kristin Lysdahl, Maren Skjøld, Sebastian Foss Solevåg, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Jonathan Nordbotten
05.30: Snowboard – Parallellslalåm, kvinner og menn (Eurosport Norge og Eurosport Player)
06.00: Langrenn – 50 km klassisk, menn (TVNorge og Eurosport Player)
N: Hans Christer Holund, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug og Emil Iversen
07.35: Curling – Finale, menn: Sverige - USA (Eurosport Norge og Eurosport Player)
12.00: Skøyter – Fellesstart, kvinner og menn (Eurosport Norge og Eurosport Player)
N: Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen
12.05: Curling – Bronsefinale, kvinner: Japan - Storbritannia (Eurosport 1 og Eurosport Player)
13.10: Ishockey – Bronsefinale, menn: Tsjekkia - Canada (TVNorge og Eurosport Player)