Emil Hegle Svendsen og Fredrik Lindström skjøt om gull på siste standplass. Da brant nordmannen og måtte ut i strafferunder, mens svenskene fylte og tok gullet.
Dermed lider Norge samme skjebne som i Sotsji 2014, hvor gullet også glapp på siste skyting.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

Beklager seg

Emil Hegle Svendsen klarte ikke glede seg over sølvet etter måten rennet utviklet seg på.
– Den siste skytingen var utrolig krevende. Det var dritvanskelig og jeg skjønte ikke hvordan han ved siden av kunne skyte så bra. Det blåser mye og jeg begynner med en bom. Jeg må bare beklage den sisteserien, sier en skuffet men fattet Hegle Svendsen til Eurosport.
– Vi har sølv i dag og er egentlig fornøyd me det, men nå er det lov å være skuffet en stund, sier han.
Tarjei Bø har sympati med Norges ankermann.
– Forholdene var en x-faktor her og jeg skjønner hvordan Emil hadde det. Jeg unner ingen det han måtte gjennom der, sier Bø.
Se og hør hvordan de svenske kommentatorene håndterte dramaet på siste skyting her. Artikkelen fortsetter under videoen.

– Ble satt skikkelig på plass

Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson og Fredrik Lindström gikk et solid renn og videreførte svenskenes fantastiske skiskyting-OLet på en fantastisk måte.
– Her ble vi satt skikkelig på plass, dessverre, sier Eurosport-ekspert Martin Eng.
– Vi elsker å duellere med svenskene. Men vi elsker det enda mer når vi slår svenskene i disse duellene, sier kommentator Asbjørn Myhre.
Se den dramatiske siste skytingen her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Bom-bonanza

Lars Helge Birkeland innledet stafetten for Norge og holdt seg helt i teten gjennom hele sin del av stafetten. Han bommet først en gang på den liggende skytingen, men reddet seg unna med ett ekstraskudd. Det samme skjedde også på den stående serien, men på den siste runden gikk Birkeland seg stiv og tapte tid. Likevel var det bare Tyskland og Slovakia som vekslet foran Norge etter den første etappen, 24 sekunder bak lederen.
Tarjei Bø gjorde en god jobb i løypa, men fortsatte den dårlige trenden på standplass. På den liggende skytingen brant han tre blinker, men hentet seg inn og unngikk strafferunder. På skyting nummer to røk han på to bom i kraftig vind. Også her reddet han seg inn uten å måtte gå strafferunder. Tarjei Bø sendte ut lillebror Johannes Thingnes Bø på fjerdeplass, 31 sekunder bak leder Tsjekkia.
– Jeg vet ikke om jeg skal være stolt over at jeg fikk ned de tre blinkene eller lei meg for å bomme i utgangspunktet. Jeg skjønte alvoret og fikk en ro i kroppen. Heldigvis, sier Tarjei Bø til Eurosport etter sin etappe.
Her går Fredrik Lindström over målstreken med det svenske flagget. Artikkelen fortsetter under videoen.

Sterk Thingnes Bø

Han dundret på ut fra startblokkene og var tydelig offensiv. Etter å ha spist opp en del sekunder allerede inn mot første skyting så gutset 24-åringen på og klemte ned samtlige blinker på sin liggende serie. De 31 sekundene han vekslet bak, var kortet ned til fire halvveis inn i etappen. Stryningen kom inn til vanskelige forhold på sin andre serie, men holdt hodet kaldt og klarte seg med ett ekstraskudd. Norge vekslet først til ankeretappen, men Sverige var bare sekundet bak.
– For en fantastisk etappe av Johannes Thingnes Bø! Nå er det Norge og det er Sverige, sier Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

Svensk-norsk duell

Både Emil Hegle Svendsen og Sveriges Fredrik Lindström fylte den første serien mens lagene bak bommet. Etter første skyting på den siste etappen gikk nabolandene likt ut, med et helt minutt ned til nærmeste konkurrent.
Mot tampen var det for alvor duket for en svensk-norsk duell.
Der svenskene trakk det lengste strået.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22