PYEONGCHANG (Eurosport.no): Håvard Holmefjord Lorentzen gikk inn til sølv på fredagens 1000 meter i Gangneung, bare fire hundredeler bak nederlanske Kjeld Nuis.
Dermed tar han med seg ett gull og ett sølv hjem til Bergen og hjemklubben Fana. Det er akkurat litt bedre enn lagkamerat Sverre Lunde Pedersen, som i tillegg til gull på lagtempo tok bronse på 5000 meter.
Det har fredagens sølvvinner naturligvis fått med seg.
PyeongChang
Tok gull på hjemmebane da det norske håpet misset
24/02/2018 PÅ 13:45
– Jeg slår jo han, så det er deilig, ler Lorentzen, og understreker:
– Det er viktig!
25-åringen mener det er viktig å ha et lite overtak på sin jevnaldrende kamerat, og lover at han ikke skal la det passere helt i stillhet.
– Jeg kommer kanskje til å mobbe bronsemedaljen hans litt, smiler han.
Saken fortsetter under bildet

– Vi har en fantastisk treningskultur

Lorentzen er tydelig stolt over det hjemklubben hans har prestert i OL i PyeongChang, og roser spesielt miljøet.
– Miljøet er vanvittig bra. Da jeg var yngre så reiste jeg mest til Slåtthaug for å møte kompiser og sånn, men så har vi skapt en fantastisk treningskultur, og det er ikke tilfeldig at vi har tre stykker her i OL som alle tar gull, sier han.
Nå håper medaljegrossisten at OL-bragdene kan gi bystyret i Bergen en liten dytt.
– Jeg håper virkelig det kommer en ishall snart og, det ville gjort det veldig mye enklere. Da hadde jeg for eksempel fått 150 færre reisedøgn i året. Nå reiser jeg 250-260 døgn, så det hadde vært digg med litt mindre reise.
Saken fortsetter under bildet

Sverre Lunde Pedersen

Foto: Scanpix

– På tide med flere ishaller

Der får han støtte av landslagstrener Sondre Skarli.
– Jeg håper virkelig de får et tak over banen der snart. Det er virkelig på tide med en ishall både der og i Oslo. Får vi det, så er det ikke mye som kan holde norsk skøytesport tilbake, sier han.
Allerede neste helg venter VM for en Lorentzen stinn av selvtillit. Der forventer hurtigtoget å bite godt ifra seg, men før den tid har han også et annet mål, utenfor isen.
– Jeg har fått veldig mange gratulasjoner, men så langt har jeg bare fått tid til å svare familien min. Så nå skal jeg forsøke å få svart på alle, smiler han.
PyeongChang
Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde
24/02/2018 PÅ 12:45