PYEONGCHANG (Eurosport.no):
– Da er jeg dratt hjem, så den skal jeg ikke kjøre.
Alpint
Jansrud sikret super-G-cupen med hjemmeseier: – Det er absurd
11/03/2018 PÅ 11:34
– Så det er ikke noe som interesserer deg?
– Nei, det gidder jeg ikke.
Det svarer Henrik Kristoffersen på Eurosport.nos spørsmål om lagkonkurransen i parallellslalåm.

Ingen entusiasme

For første gang i historien står en mixedkonkurranse i alpint på OL-programmet. Tre utøvere fra hvert kjønn representerer sin nasjon i en utslagskonkurranse som i grove trekk dreier seg om å krysse mållinjen først.
Tar man en rask titt på Norges alpintropp er det ikke urimelig å tenke at den innehar så stor bredde og kvalitet at lagkonkurransen er en reell medaljemulighet. Likevel er det ikke heller veldig mye entusiasme å spore hos sportssjef Claus Ryste når han snakker om den historiske begivenheten, etter at Kjetil Jansrud (som også reiser hjem), tok bronse i super-G fredag.
– Det har vi litt tid på, så vi får se litt utover uken med de siste detaljene der, sier han.
– Det er jo ikke en øvelse vi trener mest mulig på, i og med at det ikke er hovedfokus. Nå har vi trent i årevis for å komme hit og hente medaljer, og er tidlig i mesterskapet nå. Det er så langt frem at det ikke er tema i det hele tatt, legger han til.
– Var det ikke tema da det ble presentert som del av programmet heller?
– Joda, det var det helt sikkert. Det er derfor vi venter med det. Først skal vi ferdig med tekniske konkurranser for gutta, mens jentene skal kjøre fartsøvelser. Etter det må vi begynne å rette fokus inn mot det og forberede oss. Det er et tett program så man kan ikke ta alt samtidig, forklarer han.

– En kjempemulighet

Aleksander Aamodt Kilde ble av Eurosport-ekspert Kjetil André Aamodt tidligere i OL trukket frem som en utøver som kunne hevde seg i løypa. Men overfor Eurosport.no avskriver også 26-åringen at han blir å se på startstreken på OLs nest siste konkurransedag.
– Lagkonkurransen skal jeg ikke kjøre, da drar jeg hjem og fokuserer på trening istedenfor, forklarer den alltid like sindige alpinisten.
En som derimot gleder seg til den nye konkurransen er Leif Kristian Nestvold-Haugen.
– Jeg ser på det som en kjempemulighet. Vi snakker om OL og medalje, så det er klart det er en medaljemulighet for Norge.
– Det er noe som kan være med å gi et godt minne for oss som er med i OL, et minne for livet. Vi snakker om at vi er et team, men der er vi for alvor et team med stor T, så jeg synes det er et morsomt format, sier Nestvold-Haugen.
Norges nest beste mann i søndagens storslalåm tar imidlertid lagkamerat Kristoffersen i forsvar, og sier han forstår hvorfor slalåm- og storslalåmspesialisten prioriterer den bort.
– Det er vel noen som heller velger å fokusere på de individuelle øvelsene. Henrik har mer å kjempe for enn meg i verdenscupen, han kjemper en innbitt kamp med Hirscher i slalåmcupen, og han er høyt oppe i storslalåmcupen. Så at han velger å reise hjem og forberede seg til det, det forstår jeg godt.
Nestvold-Haugen forteller videre at han nylig har snakket med Nina Haver-Løseth, som også gleder seg til konkurransen.
– Men hvis du snakker om oss som er aktuelle for å kjøre, både på dame- og herresiden, så tror jeg alle er veldig sugne på å kjøre. Så jeg tror at de som stiller vil være på hugget, sier han.

– Alle behersker det

Dermed er det lagt til rette for at Nestvold-Haugen får med seg Jonathan Nordbotten og Sebastian Foss Solevåg fra herresiden, mens Maren Skjøld og Haver-Løseth i hvert fall er sikre kort ifølge Ryste. Det synes Nestvold-Haugen er fint.
– Jeg vil ha med de som er mest sultne, de som har lyst til å kjøre det. Det er også de tre som er aktuelle for å kjøre. Jeg tror også vi tre er de som er best rustet til å kjøre det. Alle har vist at vi behersker det, sier han.
Ryste forsikrer imidlertid at når lørdag først kommer, så er skal det norske laget være klart.
– Der må vi bare ha dagen, være best mulig forberedt og gi maks gass. Nå har vi både jenter og gutter som er gode, det er kanskje det viktigste og da kan vi begynne å forvente ting også der, sier han.
PS! Selv om laget består av seks utøvere, er det bare fire av dem som kjører hver runde. Lagene kan imidlertid bytte internt etter hvordan konkurransen utvikler seg.
  • Den nye OL-øvelsen ser du natt til lørdag 24. februar fra klokken 03.00, på Eurosport Player.