Langrenn
PyeongChang

Erstatter Klæbo på femmila

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Iversen

Foto: Scanpix

AvVebjørn Bjørkås
22/02/2018 på 07:56 | Oppdatert 22/02/2018 på 08:41

Emil Iversen får sjansen på lørdagens femmil.

Emil Iversen får den siste plassen på femmila. Det bekrefter landslagsledelsen i en pressemelding.

– Didrik og Emil er begge godt forberedt til 50 km. Emil blir valgt til 50 km på grunn av hans avslutningsegenskaper, sier landslagstrener Tor Arne Hetland.

PyeongChang

Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine

26/02/2018 PÅ 17:21

– Emil viste på 30 km i Falun i fjor at han har den beste avslutningen på lange løp. Didrik er reserve til 50 km om noe uforutsett skulle hende, sier landslagstreneren.

Dermed blir det Martin Johnsrud Sundby, Hans-Christer Holund, Niklas Dyrhaug og Emil Iversen som utgjør det norske laget.

Klæbo ga fra seg plassen

Torsdag morgen kom meldingen om at Johannes Høsflot Klæbo valgte å si fra seg sin tiltenkte plass på femmilslaget, ettersom kroppen og motivasjonen før løpet ikke føltes 100 %.

– Det hadde vært utrolig god læring å gått lørdag, men man skal ikke stille til OL for å lære. Da er det bedre å slippe til andre som er her for å kjempe. Det er bedre å heller gå i Kollen for å lære, sa Klæbo.

Hetland fortalte tidligere torsdag at Klæbo tok kontakt med sprinttrener Arild Monsen etter at han stod opp torsdag. Landslagstreneren beskriver det som en særdeles voksen manøver av Klæbo.

– Han har kjent litt på følelsen i løpet av natten og da han våknet opp i dag tidlig, så hadde han bestemt seg for at «nei, nå er jeg ikke motivert nok til å gå en hel femmil», og han er mentalt sliten etter de tingene han har vært gjennom. Da tar han en veldig voksen avgjørelse, sa Hetland til Eurosport.no.

  • Les også: Klæbo reiser hjem fra OL
PyeongChang

Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug

25/02/2018 PÅ 15:20
PyeongChang

Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor

25/02/2018 PÅ 13:36
Relatert
LangrennPyeongChang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen