Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror Northug kan holde på i ti år til

Jonas Moen Rye

Oppdatert 22/01/2018 klokken 11:55 GMT+1

Petter Northugs tidligere medierådgiver Otto Ulseth tror 32-åringen har mange år igjen i skisporet.

Petter Northug

Foto: Scanpix

Petter Northug jr. (32) ser etter alle solemerker ut til å gå glipp av OL i Sør-Korea i februar.
Det har fått flere til å spekulere i Northugs karriere kan nærme seg slutten. En av dem Expressen-kommentator Ludvig Holmberg, som har fulgt 32-åringen tett gjennom mange år.
– Jeg er ganske urolig for Northugs karriere. Vi kan kanskje ha sett det siste av ham på dette nivået, sa han til Eurosport.no tidligere i januar.
Signalene internt i Northug-leiren har vært blandede, men treningskamerat Emil Iversen uttalte nylig at han tror 32-åringen i hvert fall vil satse mot neste års VM i Seefeld. Trener Stig Rune Kveen har vært mer diffus på langrennskongens vegne.
Northugs tidligere medierådgiver i Norges Skiforbund, Otto Ulseth, tror imidlertid publikum kan se frem til å følge Northug i mange år til. Til Trønderavisa fredag forteller Ulseth at han mener det fortsatt bor triumfer i langrennsløperen med flest VM-gull gjennom tidene.
– Personlig tror jeg Petter vil være skiløper i ti år til. Jeg ser for meg at han kan få en Anders Aukland-aktig karriere. Han er glad i å trene og glad i gå på ski. Han kan være profesjonell skiløper, på ett eller annet nivå, i ti år til, sier Ulseth.
Ulseth understreker imidlertid at Northug da må gjøre flere og gode prioriteringer i årene som kommer.
– Det er ikke dermed sagt at han vil kjempe om verdenscupseiere og mesterskapsgull år etter år, men med knallharde prioriteringer kan han vinne det han går inn for; det være seg enkeltkonkurranser i verdenscupen, enkeltdistanser i mesterskap eller kanskje aller helst langløp, mener Ulseth.
Petter Northug har de siste to sesongene hatt en kurve som peker en svært dyster vei. Forrige sesong gikk han på en treningssmell og var helt ute av stand til å kjempe om medaljer i VM i Lahti. Inneværende OL-sesong har, om mulig, vært en enda større nedtur for 32-åringen. Hans beste og eneste verdenscupplassering kom på sprinten på Lillehammer der han ble nummer 32.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame