Marit Bjørgen smadret konkurrentene, tok et suverent OL-gull og gråt av glede da hun gikk i mål på den avsluttende tremila søndag. Kvelden etter landet hun på Gardermoen.
– Det er godt å være hjemme på norsk jord. Det er lenge siden sist, sa Bjørgen.
Sønnen var den første hun tenkte på etter å ha kommet i mål til OL-gull, men han var ikke på flyplassen mandag. Bjørgen ville vente med å møte ham til hun kom hjem på grunn av det store medieoppbudet.
Langrenn
Bjørgen vant tremilsdrama i Kollen etter utrolig opphenting
11/03/2018 KLOKKEN 12:16
– Nå skal jeg hjem og kose meg med Marius og de hjemme. Jeg har gledet meg til å komme hjem. Det er en god følelse. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan det gikk i Pyeongchang og at jeg nådde målene mine, sa hun.

Reiser til Lahti

Seieren hennes gjorde at Norge passerte Tyskland og ble beste nasjon i OL. Søndagens utklassing sendte samtidig Bjørgen forbi Ole Einar Bjørndalen og opp som tidenes vinterolympier med åtte gull, fire sølv og tre bronse.
– Det føles ikke noe annerledes enn før jeg dro. Det er akkurat det samme, og jeg tror det er vanskelig å innse alt. Jeg har hatt en fantastisk olympisk karriere, men det får jeg tenke på etter jeg har lagt skia på hylla, sa Bjørgen.
– Nå skal jeg kose meg med dem hjemme og bevege meg litt på ski, før jeg reiser til Lahti på fredag. Også skal jeg holde trykket oppe på de siste tre siste verdenscuphelgene, fortsatte hun.
Saken fortsetter under videoen.

Stappfullt

Det var voldsomme folkemengder på Gardermoen som hadde møtt opp for å gi OL-deltakerne en verdig velkomst.
– Det er kjempehyggelig. Vi har merket at vi har kommet til Europa med oppmerksomheten som har vært der. Vi har fått mange gratulasjoner. Det er veldig hyggelig, avsluttet Bjørgen.
Bjørgen var ikke den eneste som kom til Gardermoen mandag. Martin Johnsrud Sundby ble møtt av sønnene på flyplassen og gjensynsgleden var stor.
– Nå har jeg savnet gutta så mye. Så fint det er å se dere da, sa Sundby til sønnene.
OL-gullvinner Ragnhild Haga fikk heiarop fra flere barn fra hjemklubben Åsen.
– Det er veldig koselig. Det er veldig fint at så mange stiller opp og møter meg her i dag, sa Haga.
Også skøyteløperne Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen og curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien kom til Gardermoen med den norske troppen.
(©NTB)
PyeongChang
Bjørgen flirer av svenskens dristige påstand: – Synd for ham
17/02/2018 KLOKKEN 16:31
PyeongChang
Landslaget fraråder Bjørgen å gjøre dette
14/02/2018 KLOKKEN 13:08