PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Vidar Løfshus var svært snakkesalig etter kvinnenes tremil søndag, der Marit Bjørgen satte OL-punktum med å ta gull.
Først gikk landslagstreneren hardt ut mot FIS' behandling av Therese Johaug, så snakket han villig vekk til Eurosport.no om Petter Northugs fremtid som toppløper og Løfshus' dialog med ham.
– Den siste dialogen var rett før vi dro til OL. Da var Petter usikker på satsningen sin. Nå får vi se. Jeg håper han har blitt veldig motivert av det som har skjedd her og ønsker å være en del av det laget her, så får vi se utover våren om han er kvalifisert for landslaget eller ikke, så håper jeg virkelig at han er motivert til å gå på fire nye år og gjøre en sånn avslutning som Marit gjør her på femmila på Beijing, sier Løfshus til Eurosport.no.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Tror du det kan være mulig?
– Ja. Det er mulig, og ikke minst for Petter Northug.
– Hva må til da?
– Det er god trening og god motivasjon. Det klarer han, men jeg tror han må... da må han gjøre et miljøskifte. Han må være sammen med de aller, aller beste og trene sammen med de aller, aller beste. Skal man være best i verden, kan man ikke holde på for seg selv.
– Er det altså å gå bort fra Coop og bli en del av dere?
– Nei, det sier jeg ikke, men han må i hvert fall trene sammen med de beste utøverne, se hvor listen ligger og ha gode referanser hele veien.
– Har det vært en utfordring?
– For meg er det ingen utfordring, men jeg mener det er det som skal til, at du har et rammeverk som hele tiden gir deg referanser, og at du ser utvikling. Det som var godt nok i 2011 er ikke godt nok i 2018.
Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med Petter Northugs trener Stig Rune Kveen, far John Northug og manager Are Sørum Langås - uten å lykkes.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36