Langrenn
PyeongChang

Tror Northug kan ta en Bjørgen, men advarer: – Må skifte miljø

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

løfshus northug

Foto: Scanpix

AvMikael Harstad Groven | Eirik Fure
25/02/2018 på 10:22 | Oppdatert 25/02/2018 på 16:32

Landslagssjef Vidar Løfshus tror Petter Northug kan slå hardt tilbake, men da trengs det store endringer i treningshverdagen.

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Vidar Løfshus var svært snakkesalig etter kvinnenes tremil søndag, der Marit Bjørgen satte OL-punktum med å ta gull.

Først gikk landslagstreneren hardt ut mot FIS' behandling av Therese Johaug, så snakket han villig vekk til Eurosport.no om Petter Northugs fremtid som toppløper og Løfshus' dialog med ham.

PyeongChang

Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine

26/02/2018 PÅ 17:21

– Den siste dialogen var rett før vi dro til OL. Da var Petter usikker på satsningen sin. Nå får vi se. Jeg håper han har blitt veldig motivert av det som har skjedd her og ønsker å være en del av det laget her, så får vi se utover våren om han er kvalifisert for landslaget eller ikke, så håper jeg virkelig at han er motivert til å gå på fire nye år og gjøre en sånn avslutning som Marit gjør her på femmila på Beijing, sier Løfshus til Eurosport.no.

– Tror du det kan være mulig?

– Ja. Det er mulig, og ikke minst for Petter Northug.

– Hva må til da?

– Det er god trening og god motivasjon. Det klarer han, men jeg tror han må... da må han gjøre et miljøskifte. Han må være sammen med de aller, aller beste og trene sammen med de aller, aller beste. Skal man være best i verden, kan man ikke holde på for seg selv.

– Er det altså å gå bort fra Coop og bli en del av dere?

– Nei, det sier jeg ikke, men han må i hvert fall trene sammen med de beste utøverne, se hvor listen ligger og ha gode referanser hele veien.

– Har det vært en utfordring?

– For meg er det ingen utfordring, men jeg mener det er det som skal til, at du har et rammeverk som hele tiden gir deg referanser, og at du ser utvikling. Det som var godt nok i 2011 er ikke godt nok i 2018.

Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med Petter Northugs trener Stig Rune Kveen, far John Northug og manager Are Sørum Langås - uten å lykkes.

PyeongChang

Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug

25/02/2018 PÅ 15:20
PyeongChang

Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor

25/02/2018 PÅ 13:36
Relatert
LangrennPyeongChang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen