Scanpix

Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor

Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor

25/02/2018 14:36

Heidi Weng har gjort sine feil i løp gjennom karrieren. På tremila fryktet hun å gjøre det samme.

Under verdenscupsprinten i Lahti i 2013 gikk Heidi Weng feil, og fikk løpet ødelagt. Da kunne hun vært i finalen. I 2015 gikk hun gråtende ut av stadion etter jaktstarten i Kuusamo da hun gikk i mål en runde for tidlig. Weng har gjort sin del av feil, og hadde dermed forståelse for østerrikske Teresa Stadlober som gikk feil på søndagens tremil.

– Jeg var litt vimsete selv, jeg. Så det er godt at noen andre surrer mer enn meg også. Det er veldig greit, sa Weng til Eurosport da hun fikk vite om Stadobler.

– Jeg er veldig glad for at jeg ikke var bak henne, for da hadde jeg sikkert vært med på leken, holdt jeg på å si. Det var flaks at jeg ikke var med, ler Weng.

Stoppet opp

26-åringen sier hun selv kom ut av tellingen ved en anledning under tremila. Det løste hun ved å stoppe litt opp for å vente på Ebba Andersson, som lå bak henne.

– Det var en gang jeg ventet på hun ene svensken, for jeg tenkte «akkurat nå må jeg ha hjelp til å huske hvor jeg skal». Jeg tenkte bare «hvilken runde er vi på nå?».

Dermed var det kanskje ikke så rart at det gikk i ball for Stadlober.

– Det var noen ganger jeg holdt på å gjøre det samme selv. Ned siste sving var det litt vanskelig å huske hvilken runde man var på, så jeg måtte begynne å tenke på om jeg hadde gått rød eller blå, og hva jeg drev meg, vedgår Weng.

Se Stadoblers første feil her. Saken fortsetter under videoen.

– Kjipt på tre mil

Når man skal gå tre mil, er det seigt å måtte gå ekstra, eller snu. Det sier Weng seg enig i.

– Det er kjipt å begynne på en annen runde enn du skal når du går tre mil. Det er litt dumt, tror jeg.

For Weng utgjorde heldigvis ikke stoppet for å finne ut hvor hun var så mye. Hun gikk inn til en 8.-plass, mens Andersson havnet på 13.

For Stadlober, derimot, fikk feilen store konsekvenser. Østerrikeren var utpekt som en av de verste utfordrerne til Marit Bjørgen om gullet, og hun lå på andreplass første gangen hun gikk feil. Litt senere gikk hun feil igjen, og endte til slutt som nummer ni.