Heming-jenta hadde på det meste 13 sekunder ned til Bjørgen på kvinnenes 10 kilometer fri under NM på Gåsbu.
Men da 30-åringen kom inn på stadion, skjønte man at forspranget var krympet betraktelig.
Jacobsen gikk det hun var god for på oppløpet, men det holdt akkurat ikke – i mål var hun fattige 0,2 sekunder bak Bjørgen.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Jeg synes jeg burde vunnet i dag. Jeg leder i 9,5 av 10 kilometer. Det er selvfølgelig surt med to tideler, men jeg er alt i alt veldig fornøyd med å få en god opplevelse, sa Uhrenholdt Jacobsen til Eurosport.no etter målgang.

Meldte seg på i OL-kampen

– Astrid har likevel vist fenomenal formstigning, og kanskje blir det 10 kilometer i OL likevel, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn.
– Det skal nok en del til å skyve noen ut av det laget, men uansett et heroisk løp av Uhrenholdt Jacobsen, la kollega Jann Post til.
– Jeg var helt sikker på at Astrid kom til å ta det på de siste 50 meterne. Men så gikk det akkurat ikke. Det er gøy at det kan være så jevnt i et NM, sa Bjørgen til Eurosport.no.
– Hun melder seg på. For Astrid sin del har det handlet om at hun må slå andre norske kvinner, for det har hun gjort litt for lite av tidligere i år, sa landslagssjef Roar Hjelmeset.
Sammen med Bjørgen er det Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg som ligger best an til å gå distansen i PyeongChang. Den siste plassen har Ragnhild Haga vært i førersetet til med tanke på prestasjonene til nå i vinter.
Men med over 20 sekunder opp til Uhrenholdt Jacobsen på Gåsbu, virker det nå å være mer åpent om hvem som får den fjerde og siste plassen.

– Glad det ikke er min jobb å ta ut OL-laget

– Jeg er i bra stigning, og har gått bedre og bedre utover sesongen. Alt tyder på at jeg klarer å være i toppform til mesterskap, så får jeg ta de sjansene vi får, sa Uhrenholdt Jacobsen.
– Astrid måtte gå bra i dag, og hun viste seg virkelig frem. Jeg er glad det ikke er min jobb å ta ut OL-laget, sa Bjørgen.
Landslagssjef Roar Hjelmeset innrømmer at oppgaven ikke ble lettere etter fredagens renn.
– Vi har fem jenter som er veldig, veldig gode. Astrid var utrolig sprek i dag, så det var moro.
Lørdag er det 15 kilometer skiathlon som står på programmet. NM avsluttes med stafetter søndag.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36