GÅSBU (Eurosport.no):
Det får Eurosport.no opplyst snaut 45 minutter etter at 23-åringen gikk i mål til NM-bronse.
Ifølge teknisk delegat Torbjørn Broks Pettersen ble Stadaas disket etter å ha fått to gule kort rett etter hverandre i finalen.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
7 TIMER SIDEN
– På den siste brua kommer han mellom sporene, også blir det skøyting der det er satt klassisk spor. Det er en mindre forseelse som har konsekvenser og da blir det et gult kort for skøytinga. Sekundet etter hopper han inn i sporet til venstre, rett foran Riseth og gjør en obstruksjon. Det er et regelbrudd, et mindre regelbrudd, men Riseth blir hindret og da blir det ett gult kort til. Han pådro seg to gule kort på to sekunder. Det resulterer dessverre for Stadaas i disk, sier Broks Pettersen til Eurosport.no.
Broks Pettersen sier det er trist å måtte diske en løper som har tatt medalje i et NM, men legger også til at Stadaas tok juryens avgjørelse som en mann og at han var enig i avgjørelsen etter å ha sett videoklipp av hendelsen.
Diskvalifikasjonen betyr at gullvinner Johannes Høsflot Klæbos lagkamerat i Byåsen, Fredrik Riseth, som ble nummer fire i finalen, får tildelt bronsemedaljen.
– Det er klart at det er stort med en NM-bronse. Selv har jeg ikke sett hva som skjedde, men jeg merket det var tett og trangt over den siste brua. Når du går renn så tenker du mest på deg selv og ikke så mye på hva som skjer rundt deg, sa Riseth til Eurosport.no da avgjørelsen ble kjent.
Stadaas ble kalt inn på dopingkontroll etter rennet og var ikke tilgjengelig for en kommentar torsdag ettermiddag.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31