Populære sporter
All sport
Vis alt

Klæbo forundret da han fikk vite om konkurrentens oppførsel: – Det visste jeg ikke

Eirik Fure

Publisert 18/02/2018 klokken 17:07 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo gikk i mål foran millioner av TV-seere søndag formiddag. Ved målgang stod en av hans største konkurrenter uten at nordmannen fikk det med seg.

Klæbo

Foto: Eurosport

PYEONGCHANG (Eurosport.no): Johannes Høsflot Klæbo gjorde jobben for Norge på ankeretappen. 21-åringen tok dermed sitt andre gull i PyeongChang-OL.
Trønderen gikk så tidlig fra konkurrentene at han hadde muligheten til å ta med seg et norsk flagg inn på oppløpet. Klæbo sikret langrennsherrenes første stafettgull på 16 år. Et helt spesielt øyeblikk for Norges ankermann, TV-seerne og publikum. Det Klæbo ikke visste var at Dario Cologna hadde gått fra rollen som konkurrent til tilskuer på rekordtid.
Veteranen, som gikk den andre etappen på stafetten for Sveits, hadde nemlig plassert seg i målområdet for å få med seg avslutningen. Der stod sveitseren og filmet oppløpet til den norske sprintkongen. Klæbo var ikke klar over at mannen med fire OL-gull filmet det hele før Eurosport.no gjorde han oppmerksom på det få minutter etter gullet.
– Nei, det visste jeg ikke! Det er kult, smiler Klæbo tydelig overrasket.

– Det er noe man har drømt om

21-åringen virket tidlig å lete etter det norske flagget på oppløpet, noe han hadde tid til, og takket lagkameratene for innsatsen etter stafetten. Gullet ble tatt sammen med Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger. Sistnevnte reiser hjem mandag.
– Det er en fantastisk følelse å få muligheten til å gå på oppløpet med et flagg og få muligheten til å vinne for Norge. Det er noe man har drømt om. Det er utrolig stort, sier Klæbo, og gjentar at det var kult at Cologna filmet det hele.
Se det spesielle øyeblikket her! Saken fortsetter under.

Vil gå femmila

Like etter løpet avslørte Klæbo at han har tenkt til å gå femmila senere i mesterskapet fordi han følte seg bra på stafetten.
– Planen er å gå femmila. Det er ikke noen tvil om det, så får vi ta en vurdering i løpet av kvelden og morgendagen, men sånn som ting kjentes ut i dag, så føltes jeg bra, og da har jeg lyst til å gå den, sier han.
Didrik Tønseth bekreftet hvilke fire som skal få femmila.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame