• Se åpningsseremonien klokken 12.00 på externalEurosport Playerhttp://eurosportplayer.no/None og TVNorge
OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund utgjør laget på tremila søndag.
Klæbo har herjet i verdenscupen denne sesongen og blir utpekt som en av forhåndsfavorittene på tremila. Det mener hovedpersonen selv er en smule absurd.
PyeongChang
Klæbo forundret da han fikk vite om konkurrentens oppførsel: – Det visste jeg ikke
18/02/2018 PÅ 16:07
– Det føles litt spesielt. Det blir min andre tremil, for en som i utgangspunktet bare er en sprinter. Vi får se hvordan det går og prøve å glemme alt rundt, sa Klæbo på fredagens pressekonferanse.

– Det kommer til å bli brutalt

Selv har han et håp om å henge med inn til avslutningen, men tror det kan bli tøft om farten blir høy. Selv innrømmer han at den norske taktikken trolig ikke er helt fordelaktig ham.
– Søndagen kommer til å bli brutal. Det er ikke noe annet å si enn det. Dagene i forkant har vært fin hvor vi har fått gjort forberedelsene våre, sa Klæbo.
– Jeg må bare prøve å bite meg fast. Det er et vanlig skirenn. Det ble gått hardt på Lillehammer og det kommer til å bli mange oppi der som har lyst til å gå fort. Alle kommer til å henge med, så satse på å ha gode nok bein. Dette kommer til å bli åpent. Først og fremst kommer det til å bli en skikkelig kamp, fortsatte Klæbo.

Tror konkurrentene vil ha høy fart

Lagkompisene tror konkurrentene også er interessert i å holde en høy fart for å kunne kjøre av 21-åringen.
– Alle vet at skal du ta en Klæbo på oppløpet må han være veldig sliten. Det tror jeg alle vet, sier Holund.
– De må gjøre det når vi har Johannes på laget, sier Sundby.