• Ny norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, menn: 15 km fellesstart på Eurosport Player og TVNorge
2002 i Salt Lake City.
Det er sist gang Norge har stått på toppen av pallen i en stafett i et OL. Nå er Norge igjen mester på stafetten.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Det kjentes bra ut. Jeg fikk utgangspunktet jeg håpte på, og hadde utrolige ski i dag. Kroppen kjentes bra ut, og jeg merket jeg fikk luke nedover allerede på førsterunden, sier Klæbo til Eurosport.
– Folk skriver på sosiale medier at det så ut som du gikk søndagstur?
– Til tider føltes det slik. Da Spitsnov kom opp ble det gått jevnt, men det ble ikke det fullkjøret. Og det er jeg fornøyd med, svarer Klæbo til Eurosport.

Brøt forbannelsen

Søndag ble altså forbannelsen brutt. Simen Hegstad Krüger leverte en enorm tredjeetappe og la grunnlaget for ankermann Johannes Høsflot Klæbo som gikk ut med Frankrike i ryggen.
– Jeg måtte bare kjøre på. Det var rundt halv minutte til russeren. Jeg måtte bare prøve å gå eget løp. Da skjønte jeg at jeg kom opp til han og ville ikke rushe inn, sier Hegstad Krüger til Eurosport, som forøvrig bekrefter at han vrakes til femmila og reiser hjem fra PyeongChang mandag.
– En fantastisk etappe - nøkkeletappen. Akkurat som Haga i går. Tok ti sekund med en gang og jafset det helt ned. Taktisk, teknisk, helt rått gjort, sier Eurosport-ekspert Vibeke Skofterud.
Gullvinneren var iskald selv om Dennis Spitsov tauet inn nordmannen og det ble en spennende avslutning, men Johannes Høsflot Klæbo var i det umulige hjørnet og parkerte russeren.
– Han har full kontroll på dette, sa Eurosports ekspert Åge Skinstad.
– Det var aldri noen tvil. Spitsov hadde ingen sjanse da Johannes dro til i lettpariet. Det var genialt av Johannes, fortsatte han.
Dermed var 16 års stafettørke over og Norge er igjen olympisk mester på stafett.
  • Ny norsk gullsjanse 12.15: Skiskyting, menn: 15 km fellesstart på Eurosport Player og TVNorge

– Han kan bli OL-kongen

Didrik Tønseth hang lenge godt med feltet, men da Aleksey Poltaranin fra Kasakhstan skrudde opp tempoet på den andre runden falt nordmannen av og til veksling lå Norge 18 sekunder bak.
– Jeg er skuffet over at jeg ikke blir med inn der. Det er for dårlig. Poltoranin hadde en bra avslutning og Larkov på, sa Tønseth til Eurosport etter sin etappe.
Martin Johnsrud Sundby klarte ikke å hente inn russiske Andrey Larkov på sin etappe og tapte faktisk mer til russeren som gikk styggfort i sporet. Simen Hegstad Krüger ble sendt ut med en avstand på 32 sekunder opp til Russland, men gikk en enorm etappe og tauet inn Alexey Chervotkin før han støtet og fikk 16 sekunder på russeren.
– Dette er bare starten på en fantastisk langrennskarriere. Han er bare såvidt begynt å prestere, sier Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad.
– Det er helt rått. Simen Hegstad Krüger. Han kan bli OL-kongen, sier Martin Johnsrud Sundby.
Saken oppdateres!
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36