Åtte sekunder bak søndagens gullvinner, Simen Hegstad Krüger, gikk Martin Johnsrud Sundby inn til sølvmedalje. Johnsrud Sundby sa til Eurosport etter skiathlonen at han selvfølgelig ønsket å ta gull, i en øvelse mange hadde regnet med at han skulle stå øverst på pallen. Men det ble nest øverst.
Det var fem kilometer før mål at Hegstad Krüger rykket til og gikk fra resten av feltet. Ingen jaget etter. Fra nordmennene var det taktikk, men Johnsrud Sundby er overrasket at ingen andre utøvere prøvde seg.
PyeongChang
Kryptisk Sundby før OL: – Det er mine små hemmeligheter
23/05/2017 PÅ 05:50
– Vi har en tydelig lagtaktikk på at hvis en av oss får noen sekunder, om det er tre eller fem sekunder, så skal vi ikke gå etter. Men så ble jeg og Hans Christer (Holund) litt overrasket over at ingen andre gikk. Da ble avstanden veldig stor, sier sølvvinneren.
– Vi kunne ikke ta sjansen på å dra opp de andre etter rykket. Det er overraskende at det var så lite trykk i resten av gjengen, legger han til.
Saken fortsetter under videoen.

– Måtte gjøre det

Etter hvert åpnet muligheten seg for at Johnsrud Sundby og Holund kunne gå for egne medaljesjanser. Da var Johnsrud Sundby sterk.
– Ja, jeg var sterk i dag, sier han og gliser.
– Føler du at du ga fra deg det individuelle gullet tidlig i dag?
– Når ting ble som det ble, var det slik jeg måtte gjøre det. Så kunne jeg gå for sølvet etterpå.
Saken fortsetter under videovinduet

– Bra driv i gruppa

Det var uten tvil en sterk norsk lagånd som sørget for at det ikke var plass til noen andre nasjoner på pallen.
– I dag lykkes vi optimalt med en lagtaktikk. Det er litt overraskende, men også utrolig gøy, sier den fornøyde sølvvinneren. For det er det han er: Fornøyd til tross for sølv.
Men at det ble nettopp de tre som havnet på pallen, overrasker ham imidlertid ikke.
– Vi er tre gutter som trener bra sammen. Og vi har hatt bra driv i hele gruppa de siste tre-fire ukene inn mot OL. Alle vet hva dette handler om hele vinteren.
Det handler om å være best. Om å stå på pallen. Helst øverst. Og om det er Johnsrud Sundby som står øverst senere i lekene?
– Ja, vi får se, sier han lurt.
Det neste løpet for de norske langrennsherrene går tirsdag 13. februar, med klassisk sprint. Det ser du på TVNorge og Eurosport Player.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23