Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette svarer Northug på Klæbos Idrettsgalla-stunt

Malin Jornholt

Oppdatert 09/01/2018 klokken 13:08 GMT+1

Det tok ikke lang tid før Petter Northug reagerte på «Nye Northugs» frieri.

pj

Foto: Scanpix

Johannes Høstflot Klæbo stod over Tour de Ski, og hadde dermed mulighet til å motta prisen for «Årets gjennombrudd» på lørdagens Idrettsgalla. 21-åringen avsluttet takketalen med en hyllest til sin profilerte forgjenger, Petter Northug.
– Det er en som har inspirert meg i mange år og som har vist at han kan gå fort på ski. Jeg håper vi kan gå sammen i en OL-sprint eller OL-stafett, sa Klæbo.
Deretter plasserte han en rød caps med skriften «Make Northug Great Again» på hodet, og fortalte at stuntet var en gave til en som hadde bursdag, og gratulerte Petter Northug med 32-årsdagen.
Northug på sin side måtte se Idrettsgallaen fra svenske Piteå, etter at han gjorde helomvending og stiller til start i Skandinavisk Cup søndag.

– Sees på teamsprinten!

Klæbos Northug-frieri høstet øredøvende applaus, og det tok ikke lang tid før hovedpersonen selv svarte 21-åringen på sin Facebook-side.
Sammen med et bilde av Klæbo i den røde capsen, har Northug skrevet følgende:
«Takk for bursdagshilsen Johannes (smiley x 2) Og grattis med pris på Idrettsgallaen! Vi sees på teamsprinten i OL!»
(Saken fortsetter etter innlegget).

– Northug som må gjøre jobben

Om Northug i det hele tatt blir tatt ut av landslagsledelsen til å gå i OL, gjenstår å se. Etter å ha blitt vraket til verdenscuprenn og Tour de Ski, må han overbevise i Skandinavisk Cup, NM på Gåsbu neste uke eller i verdenscuprennene i Planica 20.-21. januar.
Ifølge treneren hans, Stig Rune Kveen, er motivasjonen til Northug på vei tilbake, og at han derfor velger å gå 30 kilometeren i Piteå. Med motivasjonen på plass, håper treneren Northug kan få en positiv skiopplevelse denne helgen.
– Det jeg håper, er at han får en positiv opplevelse og at han finner gleden ved skirenn igjen før NM og Planica, sa Kveen til Eurosport.no lørdag.
Klæbo på sin side håper frieriet på Idrettsgallaen ikke var for gjeves.
– Jeg har hørt han skal gå skirenn i helgen, så det blir spennende å følge med på. Vi får satse på at vi får gå teamsprinten i PyeongChang sammen, og da er det han som må gjøre jobben nå, sa 21-åringen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame