Norges Skiforbund skriver i en pressemelding at Petter Northug går 30 km fellesstart i Piteå søndag. Det til tross for at han i utgangspunktet hadde bestemt seg for å stå over rennene i Sverige.
– Han ønsker en gjennomkjøring og går 30km fellesstart søndag. Det er et godt tegn når han vender om og vil gå skirenn, sier trener Stig Rune Kveen til Eurosport.no.
Dermed blir det altså Skandinavisk cup denne helgen, før Northug skal gå NM på Gåsbu neste uke. Omsider får han prøve seg i verdenscuprennene i Planica 20.-21. januar.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
I GÅR PÅ 06:17

– Har vært en berg- og dalbane

Northugs personlige trener forteller at utøveren har slitt med motivasjonen etter Tour de Ski-vrakingen.
– Han har ikke hatt lyst til å gå skirenn. Han fikk seg en liten dropp på motivasjonen, og det har egentlig vært en berg- og dalbane, dag til dag. Men nå er jeg veldig glad for at han har stiller, sier Kveen.
– Hvor mye har du vært med å påvirke han?
– Hele teamet har prøvd å motivere han til å brette opp armene. Men man kan ikke bestemme at folk skal gå, og det er noe Petter må føle seg komfortabel med.

– Håper på en positiv opplevelse

Treneren forklarer at de ikke har satt seg noe resultatmål for rennet i Piteå.
– Det jeg håper, er at han får en positiv opplevelse og at han finner gleden ved skirenn igjen før NM og Planica.
Petter Northug, som har bursdag lørdag, bruker dermed 32-årsdagen sin på å reise til Sverige.
– Det blir nok ikke noen mer spennende feiring enn en behagelig reise til Piteå, sier Kveen.

– Merker det store engasjementet

Det har vært et enormt engasjement rundt Petter Northugs plass i den norske troppen. Han har blitt vraket fra verdenscupen og Tour de Ski, noe som gjør det vanskeligere for ham å vise seg frem før OL-uttaket. Når utøvere som Finn-Hågen Krogh og Sjur Røthe har prestert svakt i Touren, har kritikk mot landslagsledelsens laguttak haglet.
Det merker Team Northug godt.
– Vi merker at det er et stort engasjement, og han er jo takknemlig for at det er så stor interesse og at folk støtter han. Samtidig er dette noe Petter er vandt med. Han har jo hatt støtte i befolkningen i godt over ti år, avslutter Kveen.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31