US Open er kjent som den tøffeste testen i golf. Hvert år legger arrangøren opp banen for gjøre det vanskeligst mulig for verdens beste golfere. Brutal, tjukk rough, smale fairwayer og greener med mange helninger er et sikkert kjennetegn på en US Open-bane.
I år var det The Country Club i Brookline, Massachusetts som spillerne skulle bryne seg på i årets tredje major. Det er fjerde gang US Open blir arrangert på banen og første gang siden 1988.
U.S. Open
Hovland misset sin første major-cut etter kollaps: – Det skal ikke skje
17/06/2022 PÅ 16:53
Bommer man fairwayen eller green på denne golfbanen ville man bli straffet. Det fikk også Hovland erfare til tider på førsterunden. En av 24-åringens største styrker er presisjonen med utslagene. På torsdagens runde derimot traff Hovland bare halvparten av fairwayene (7/14).
Men Hovland leverte også flere meget gode slag på dag én som berget den dårlige dagen fra tee.
Han gikk en runde som inneholdt fire birdies og fire bogeys, som ga en rundt på par (70 slag).
Det holder til en foreløpig delt 25. plass etter første dag av turneringen.
Det er kanadiske Adam Hadwin som leder turneringen på fire slag under par. Han har fortsatt noen hull igjen av runden sin.
Alle spillerne er forsatt ikke ferdig med runden.

Opp og ned

Hovland startet åpningsrunden med tre strake par.
Deretter fulgte fire hull hvor det svingte en del for nordmannen.
Han endte opp i roughen både på hull 4 og 6 da var veien til en bogey kort for Hovland. Men han slo tilbake umiddelbart begge gangene.
Han var nære å gjøre en eagle på det korte par fire hullet det femte, men gjorde en enkelt birdie. På hull 7 satte han en putt fra ca. 6 meter for rundens andre birdie.
Han måtte ta til takke med en litt irriterende par på hull 8.
«Are you kidding me?» kunne man lese på Hovlands lepper etter birdieputten tok hullkanten og holdt seg oppe.
Men han slo tilbake med en gang. Innspillet på hull 9 endte opp bare halvannen meter fra hullet. Hovland fikk dermed en enkel jobb med å sette birdieputten og gå under par for første gang i turneringen. På det tidspunktet holdt det til en delt 11. plass.

Venstremiss

På hull 10 derimot misset han greenen og fra den krevende roughen endte han opp med rundes tredje bogey.
Nærspillet til Hovland fikk virkelig testet seg på førsterunden, og som oftest var det den krevende roughen på The Country Club som kom seirende ut av den duellen.
På hull 12 klarte han og redde et par etter en dårlig chip. På hull 13 derimot måtte han notere ned rundens fjerde bogey etter å ha havnet i problemer etter utslaget.
Det kom to nye unøyaktig utslag på banens nest enkleste hull, det 14 og hull 15, men han klarte å redde par. Han misset sin fjerde fairway til venstre på hull 17, men igjen så reddet han seg og gikk av med et par.
Han avsluttet en runde som varierte en hel del med en glimrende birdie for en runde på 70 slag.
Hovland går ut på fredagens runde kl. 13:29.
U.S. Open
Hovland om den bisarre hendelsen: – Det var helt sjukt
15/06/2022 PÅ 07:15
U.S. Open
Tidligere verdensener dropper PGA-touren – får spille US Open
07/06/2022 PÅ 17:54