• Følg Viktor Hovland i US Open i vårt livesenter fra torsdag!
Denne uken er det duket for sesongens tredje major-turnering på PGA-touren, US Open, hvor Viktor Hovland er klar for å hamle opp med golfverdenens største stjerner på The Country Club i Brookline utenfor Boston.
Og det spørs om ikke den norske golfstjernen er ekstra motivert før akkurat denne turneringen – fjorårets utgave ble nemlig en opplevelse verken Hovland eller norske TV-seere vil glemme med det første.
U.S. Open
Hovland misset sin første major-cut etter kollaps: – Det skal ikke skje
17/06/2022 PÅ 16:53
Hør hva Hovland sa om oppladningen til US Open her (saken fortsetter under):

Hovland slo tilbake: – Lett å grave seg ned etter en sånn opplevelse

– Det var helt sjukt

For det var mange som sperret opp øynene da TV-kameraene plukket opp Hovland iført solbriller litt utpå fredagens andre runde. Noen hull senere ble forvirrelsen komplett da arrangøren ga beskjed om at nordmannen hadde trukket seg fra turneringen.
– Det var helt sjukt, sier Hovland til Discovery før han utdyper:
– Jeg husker at jeg slår et bunkerslag under oppvarmingen og får rett og slett en stein i øyet etter at vinden tok den. Det er jo litt irriterende kan du si, så jeg begynner jo å gni meg. Så får jeg den ikke ut. Så er det jo sånn at jo mer man gnikker og jo mer man putter i øyet for å få den ut, så blir det jo verre.
Såpass mye verre at Hovland nesten ikke klarte å se noen ting som helst.
– Til slutt hadde jeg skrapa borti en eller annen hinne inni øyet, og da var det game over. Det begynte å renne konstant, så før jeg gikk ut på runden prøvde jeg å snakke med en lege for å se om det var noe medisiner eller øyedråper de kunne gi meg, men det tok jo en stund.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Dette Hovland-slaget forbløffer: – Spenstig

Dukket opp med briller

For Hovland måtte klare seg uten noe hjelp de første par hullene – uten at det syntes på scorekortet.
– At jeg i det hele tatt..det var helt sjukt, at jeg klarte å gjøre par på de første par hullene. Hvis folk har prøvd å spille dritings, så ser man jo tre baller liksom. Samtidig klarte jeg bare se ut av det dene øyet, så dybdesynet var der ikke heller.
Til slutt måtte nordmannen spørre sin agent om hjelp.
– Jeg måtte spørre Shay (Knight, Hovlands caddie, journ. anm.) om ballen lå oppå eller nede i gresset... jeg kunne ikke se noen ting. Så prøvde jeg å låne agenten min sine briller, «see if this works» liksom. Det neste slaget slo jeg rett ut til høyre... «you can have these back»sa jeg bare og ga ham brillene tilbake. Det var helt corny, ler Hovland.
Og akkurat i det Hovland tok på seg brillene på det 13. hullet, dukket han selvfølgelig opp i TV-ruta til norske golffans store forundrelse.
– Ha ha, jeg skjønner at folk begynte å lure... Det var sjukt, helt sjukt, faktisk... Men det var digg å vinne uka etterpå, da!
For selv om fjorårets US Open endte på nærmest komisk vis, dro Hovland rett til Tyskland og vant Europatour-turneringen BMW International Open uken etter.
Hovland slår ut klokken 19:14 norsk tid på torsdagens åpningsrunde av US Open. Du kan følge runden slag for slag i vårt livesenter!
U.S. Open
Slet med utslagene på krevende bane – henger likevel med etter dag én
16/06/2022 PÅ 22:31
U.S. Open
Tidligere verdensener dropper PGA-touren – får spille US Open
07/06/2022 PÅ 17:54