16.06.22 - 12.45
Ferdig
U.S. Open
Individuelt - Men • Finale
Før kamp

Individuelt -

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Hovland avslutter med en nok en bogey for en runde på 77 slag. Det betyr at Viktor kommer til å misse sin første cut i en major-turnering. Det var ikke uken vi hadde håpet på. Vi for håpe at han klarer å finne tilbake til så fort som mulig. Det kommer flere viktige turneriinger fremover blant annet The Open på selveste St. Andrews.

 

Hovland har slått seg opp i green bunkeren etter han misset nok en fairway.

 

Hull 9: Par 4, 421 yards

 

Han sniker den i men det blir nok en bogey. Han faller til +6 og nå ser det veldig stygt ut med tanke på spill i helga.

 

Chippen fra roughen over green er noen meter for kort. Setter han den blir det nok en bogey.

 

Denne gangen tar han ordentlig i og da går den for langt og over green. Det kan fort vanke en bogey på par femhullet her nå.

 

Han får den bare noen meter frem og må prøve på nytt.

 

Et nytt dårlig slag som forsvinner ut til venstre av green. Der er mye høyt gress som venter.

 

Han smeller driveren i bakken etter nok et dårlig utslag. Han sender den ut i roughen til høyre.

 

Hull 8: Par 5, 547 yards

 

Han setter parputten og har to hull på å gjøre minst en birdie som han mest sannsynlig trenger dersom han skal klare cuten.

 

Litt bedre lengdekontroll på den putten. Han legger den en drøy meter kort av hullet så det bør bli en grei par.

 

Men innspillet er ikke presis nok og den ligger litt kort og venstre av hullet.

 

Den la seg akkurat inntil roughkanten, men ligger greit i semiroughhen.

 

Ser ut til å ha funnet høyredisen av fairway og unngått roughen.

 

Hull 7: Par 4, 380 yards

 

Den tar venstre hullkant og tar en liten 90 grader på hullet og holder seg oppe. Da blir det nok en bogey og han er nå utenfor den spådde cutgrensen på +4.

 

Han er 4,5 meter kort av hullet og det kan kome nok en bogey her. Da vil han mest sannsynlig misse cuten, hvis han ender på +5.

 

Et nytt upresist slag av Viktor som ender opp i roughen til høyre av green. Har 19 meter til hullet som står helt på andre siden av green.

 

Hull 6: Par 3, 165 yards

 

HAN SETTER PARPUTTEN OG HAN BRYTER BOGEYREKKA! Det var en blytung periode og nå må det komme noen birdies på de siste fire hullen dersom han skal klare cutten som er spådd til å gå på +4. Hvor Hovland for øyeblikket ligger.

 

Birdieputten vill ikke i og får en liten tester for par.

 

Slaget fra roughen blir litt lang han har drøye 7 meter ned bakken tilbake til hullet for en birdie.

 

Han når ikke opp på green på det korte par fire hullet. Han legger seg i fairwayen kort av greenbunkeren, og har ca. 30 meter til hullet.

 

Han sliter rundt cutgrensa nå Viktor. Han må gjøre noen birdies nå skal han få spille i helga.

 

Hull 5: Par 4, 305 yards

 

Det er ingen selvtillit å spore i Viktor akkurat nå. Han misser putten til høyre og bogey nummer seks er et faktum.

 

Han får ballen opp av bunkeren og ruller den noen meter forbi hullet. Får en litt vanskelig putt ned bakken fra 2-3 meter for å unngå å ryke på bogey nummer seks på rad.

 

En ny feil av Viktor. Han er for kort denne gangen og ender opp i bunkeren kort av green. Viktor kan ikke gjøre noe annet enn å le etter det slaget. Han virker veldig oppgitt.

 

God drive som legger seg i det kortklipte på høyresiden av fairway.

 

Hull 4: Par 4, 490 yards

 

Den vil ikke i hullet. Og det er femte bogey på rad for Viktor som kaster putteren på golfbagen og er tydelig misfornøyd.

 

Chippen er nok en gang elendig. Kan bli femte strake bogey her nå. Har godt over ti meter til hullet.

 

Men det se ikke lovende ut. Han valgte nok fort en kølle for mye og ballen ruller over green og legger seg i roughen. Har drøye 16 meter til hullet.

 

Han får hvertfall en god drive ut på det tredje. Nå trenger han en birdie her nå.

 

Hull 3: Par 4, 496 yards

 

Han setter den bogeyputten.

 

Nope, var aldri der. Det blir fire strake bogeys hvis han setter den kort putten tilbake. Helt krise nå.

 

Han ender opp 2-3 meter kort, så må fortsatt kjempe litt for å redde par.

 

Mens gruppa tar turen opp til greenen kan vi ta med Discoverys golfekspert Marius Thorp sin dom over Viktors første halvdel av runden.

– Jeg synes han har gjort veldig mye bra. Bogeyen på hull 18 er sånt som skjer med to håpløse lies, og bogeyen på hull 17 kunne vært unngått. Hvis han setter ballen litt oftere i fairway, så er resten av spillet ikke langt unna, sier Thorp.

 

Han lander den kort av green og får en lang birdieputt foran seg opp bakken.

 

Hull 2: Par 3, 217 yards

 

Han setter putten for bogey. Det går litt feil retning nå. Må stoppe blødningen og aller helst med en birdie.

 

Elendig chip som ikke kommer seg ut av roughen en gang. På forsøk nummer to får han lagt den en drøy meter kort av hullet for bogey nummer tre på rad.

 

En steinhard sprett og ballen forsvinner over green. Ikke mye green og lande på men han chipper inn i vinden. Det vil hjelpe litt.

 

Han får en god sprett og holder seg i fairway. Har bare 165 yards inn på andreslaget.

 

Hull 1: Par 4, 496 yards

 

Det gjør det også dessverre. Han toputter fra greenkanten og da har to bogeys på rappen sendt han tilbake på par og en delt 24. plass.

 

Den ballen alt annet en bra. Den var plugget helt opp i bunkerkanten og han må slå den som et baseballslag. Han får sendt den høyt opp i lufta og inn på green som må sies og være mer en godkjent med tanke på hvor han lå. Fortsatt en del å jobbe med for å reddet par så det kan fort komme en bogey til her.

 

Han er noen få meter fra et veldig bra slag. Men han dunker den i bunkeren kort green. Men hvis balllen ligger greit i bunkeren så bør ikke det være et for vanskelig bunkerslag med en del green og jobbe med.

 

Litt krise det utslaget her. Han lander mellom de to fairwaybunkerene og legger seg i den tjukke og knehøye roughen.

 

Hull 18: Par 4, 449 yards

 

Han pusher den ut høyre og det blir en utrolig irriterende bogey etter et perfekt utslag midt i fairway. Tilbake til -1 og en del 12. plass.

 

Han velger å bruke putteren fra fairwayen. Han legger den 1-2 meter kort av hullet og har litt igjen for paret.

 

Frustrert Viktor etter det innspillet. Han lander den bare noen meter lang av hullet, men han får alt for mye backspin og den ruller av green og ned bakken. Har drøye 20 meter til hullet.

 

Hovland tar i bruk 3-wooden, og da er han akkurat ikke lang nok til å rulle ut i roughen. Så da ligger han perfekt i venstrekant av fairway.

 

Hull 17: Par 4, 364 yards

 

Han legger birdieputten inntil og gjør et enkelt par.

 

Han ender opp ganske midt på green med innspillet. Får en ganske lang birdieputt.

 

Hull 16: Par 3, 191 yards

 

Det var nok mer enn tre meter, men det spiller ingen rolle for Viktor setter den nemlig. En ekstremt viktig par for å holde momentumet i runden gående.

 

Alt for hard den putten. Han får en tre meter for par tilbake.

 

Blir tatt litt av vinden den ballen. Den holder seg akkurat i venstre del av green riktignok. Men det vil bli en lang birdieputt på drøye 17-18 meter.

 

Han finner endelig en fairway. Denne er også helt midt i som det går ann å få det.

 

Hull 15: Par 4, 500 yards

 

Returen sitter og går av med et par.

 

Denne får han ikke i koppen. Den misser på høyresiden og han har en liten retur for par.

 

FOR ET SLAG AV VIKTOR! Jernspillet er virkelig på topp i dag. Han lander noen meter til venstre av hullet. Han har en birdieputt omtrent like lang som på det forrige hullet.

 

Det er akkurat det han gjør. Fairwayen på hull 14 splittes i to, og han følte ikke han hadde klart å nå til den andre halvdelen av fairwayen.

 

Han misser fairwayen med noen få meter til venstre. Da blir det nok bare å legge seg opp og satse på et bra tredjeslag.

 

Hull 14: Par 5, 616 yards

 

Og der satt endelig en birdieputt for Viktor! En perfekt start på runden med to birdies etter fire spilte hull. (Kunne faktisk fort vært fire birdies, men vi skal ikke klage)

 

Igjen så viser han fram et strålende jernslag. Han er bare 4-5 meter til høyre av hullet, og igjen så putter han for en birdie.

 

Denne gangen misser han fairwayen til venstre, denne litt mer enn de to tidligere i dag. I går kom det flere av disse venstremissene fra Viktor, så vi får håpe dette ikke blir noen trend på dagens runde.

 

Hull 13: Par 4, 440 yards

 

HAR DU SETT!!! Viktor chipper i for birdie fra 20 meter. Hvis putten ikke ville i så er det bare å sett chippen tenkte han. Da er han -1 og oppe på en del 14. plass.

 

Han misser green til høyre med noen få meter. Han har en del green og jobbe med derimot, så skulle han bomme et sted så var det det riktige stedet og bomme.

 

Som på det første hullet så stikker ballen akkurat ut i roughen til høyre. Denne så ut til å legge seg dypt, så det kan bli et tricky andreslag for Viktor fra der.

 

Hull 12: Par 4, 476 yards

 

Han misser den dessverre på høyresiden. Enten så leste han den linja feil eller så pushet han den rett ut høyre. Har hatt to gode birdiesjanser på de første to hullene, men må ta til takke med to par.

 

Nok et nydelig jernsalg av Viktor! Han er bare to meter unna og har en strålende mulighet for birdie.

 

Hull 11: Par 3, 136 yards

 

Viktor for endelig slått sin putt og det var en veldig god en óg. Den er så nære å snike seg inn på venstre hullkant, men den vil ikke falle ned i koppen. Blir en fin åpningspar.

 

Til og med Justin Thomas som er en av verdens beste spillere rundt greenen sliter med den thukke og seige roughen på The Country Club. Godt å se at det ikke bare er Viktor som sliter med nettopp det.

 

Det kommer til å ta litt tid på dette hullet. Finau er på en liten skogstur til venstre av fairway.

 

Et utsøkt innspill av Viktor. Rett på linjen bare noen meter for lang. Han putter for birdie på dagens første hull fra ca. 8 meter.

 

Det ser ut som ballen akkurat forsvinner ut i roughen til høyre på utslaget.

 

Hull 10: Par 4, 499 yards (Delt vanskeligste hullet)

 

Spillerne starter i dag på hull nummer ti.

 

Spillerne står klare på tee.

 

Viktor og spillerpartnerne Thomas og Finau er i gang om snaue ti minutter, klokken 13:29 for å være presis.

 

Velkommmen til dag to fra årets US Open.

 

Han setter den og avslutter med en birdie. Herlig!

 

Andreslaget er bra og han gir seg selv en birdiesjansje på siste.

 

En strøken drive ut på det siste hullet. Ligger midt i fairway og har ikke langt inn på andreslaget.

 

Hull 18: Par 4, 444 yards (5. enkleste hullet)

 

Parputten sitter.

 

Langputten opp bakken er meget bra. Han legger den inntill og bør gjøre nok et par.

 

Han er så uheldig. Han slår et fenomenalt bunkerslag som lander én meter eller to kort av hullet, men han får så mye backspin på ballen og den tar nedoverbakken mange meter.

 

Den havnet faktisk i bunkeren for Viktor. Dagens første bunker faktisk.

 

Igjen så misser han til venstre og det blir en ny tur ut i roughen.

 

Hull 17: Par 4, 381 yards (11. vanskeligste hullet)

 

Og det blir det også. Holder seg fortsatt på +1 med to hull igjen av runden.

 

Denne gangen er han mer med på notene, Viktor. Han legger den inntil og det bør bli en enkel og grei par.

 

Igjen vil nærspillet hans bli testet. Ballen for null stopp og spretter over hele greenen og ender opp i roughen.

 

Hull 16: Par 3, 201 yards (9. vanskeligste hullet)

 

Han gjør paret sitt. Alle par etter å ha misset fairway bør man være fornøyd med på denne banen.

 

En fin putt som han legger rett under en meter Bør være en grei par det.

 

Et helt sjukt bra slag av Viktor fra den seige roughen. Han lander den rett i forkant av i greenområde før den ruller mot hullet. Den stopper opp drøye ti meter fra hullet, et strålende slag fra der han lå.

 

Nok en gang så misser han fairway. Denne er til venstre og han rundt 200 meter inn til hullet.

 

Hull 15: Par 4, 516 yards (Nest vanskeligste hullet)

 

Han setter parputten.

 

Han leste ikke linje helt rett, men hastigheten er god. Har en drøy meter for par på banens nest enkleste hull. Han hadde nok håpet på en birdie her.

 

Mye frem og tilbake mellom Shay og Viktor. Det blir til slutt enige om å gå for et 8. jern. Det virker å ha vært det beste valget for han lander den på green, litt til høyre hullet.

 

Etter litt snakk med en dommer. så velger han bare å slå på den første ballen og bruke noe fri dropp. Han må bare hakket seg frem i fairway dog.

 

Han misser stygt ut til venstre Viktor. Den ser kanskje ut til å lagt seg i en opptrempet område. Forhåpentligvis er han ikke blokkert av noen trær fra der.

 

Hull 14: Par 5, 624 yards (Nest enkleste hullet)

 

Denne gangen hadde han ikke marginene på sin side. Han har en god linje med er bare litt kort, og det blir rundens fjerde bogey. Han faller med det til +1 og en delt 52. plass.

 

Det lukter bogey her. Han sender ballen åtte meter forbi hullet.

 

Ballen har legget seg i roughen til høyre og ligger inntil et tre. Caddie Knight ønsker at han bare legger seg opp. Hovland tar til seg det rådet og slår seg bare frem i fairwayen.

 

Litt usikkert på hvor det utslaget endte opp hen. Caddie Shay Knight sa at den landet i fairway, men hvor den stoppet hen er usikkert.

 

Hull 13: par 4, 437 yards (6. vanskeligste hullet)

 

Men så får han litt marginer med seg på puttinga også. Han setter ballen og redder et meget viktig par for å holde seg på par for runden og turneringen.

 

Han slår den for alt for langt og han for en parputt tilbake fra drøye 8-9 meter.

 

Oisann, den ballen la seg dypt i roughen til venstre av green. Han får en ekstrem vanskelig chip foran seg.

 

Ballen legger seg i kanten mellom fairway og semiroughen. Bør ligge bra til der.

 

Hull 12: Par 4, 468 yards (Banens vanskeligste hull)

 

Han toputter og plukker opp en enkel og stressfri par.

 

En nydelig linje, men han for en stor sprett og ballen stikker noen meter av gårde. Har åtte og en halv meter tilbake til hullet.

 

Hull 11: Par 3, 122 yards (3. enkleste hullet)

 

Parputten på 16 meter er så nære å gå i. Den stopper helt på hullkanten, det blir dermed en bogey. Rundens tredje.

 

Igjen så svikter nærspillet for Viktor. Han får ikke god kontakt med ballen og den stopper mange meter kort av hullet.

 

Ballen blir tatt litt av vinden ser det ut til og da blir den litt kort og høyre. Ligger i roughen en meter fra green. Har ca. 25 meter frem til hullet.

 

Du kan nesten ikke få ballen mer midt i fairway enn hva Viktor fikk til på hull 10. Ligger perfekt til for innspillet.

 

Hull 10: Par 4, 500 yards (2. vanskeligste hullet)

 

Den sitter i hullet!! Og da er han under par for første gang i turneringen.

 

Helt helt fantstisk innspill! Dette kommer lukter veldig birdie. Han legger den bare én og en halv meter fra hullet!

 

Trygt og godt i fairway av Viktor, som finner fairwayen igjen.

 

Hull 9: Par 4, 432 yards (8. vanskeligste hullet)

 

Han kan ikke tro det, Viktor! Nok en gang så tar den hullkanten og holder seg oppe. Det er en irriterende par etter å ha ligget strålende til fra fairway.

 

Han har fortsatt litt å gå på med nærspillet sitt, Viktor. For ikke noe særlig kontakt med ballen som bare så vidt spretter ut på green. Ballen ruller litt ned mot hullet og han får en birdieputt fra 4-5 meter.

 

Det er så nære å bli et veldig bra slag. Han lander den på green men den for ikke no stopp og den spretter akkurat ut i roughen bak green. En litt tricky chip får han fra der, men han er i greenomrpde på to og det er fortsatt en mulighet for en birdie.

 

Ikke noe problem for Hovland som finner senter av fairway etter en drive på hele 325 yards. Han har bare 200 yards inn på andreslaget.

 

Hull 8: Par 5, 548 yards (Banens enkleste hull)

 

BIRDIEALERT! Nydelig putt av Viktor som setter ballen midt i hullet og slår tilbake etter bogey nok en gang.

 

Nydelig jernslag av Viktor. Han løfter ballen over greienen, som ikke var noe hinder. Linjen er rett på hullet. Han lander ballen litt over hullet før den spinner noen meter tilbake. Han putter for birdie fra ca. 6 meter.

 

Han finner fairwayen med utspillet og ligger helt til venstre hvor han kanskje blir litt hindret av litt lavthengende greiner. Han har 127 yards inn til hullet.

 

Hull 7: Par 4, 368 yards (4. enkleste hullet)

 

Dessverre så blir det nok en bogey. Han misser såvidt det er på venstresiden av hullet. Tilbake til +1

 

Viktor drar faktisk frem et flopp-slag. Han sender ballen høyt opp i lufta og lander ballen nesten i hullet. Ballen ruller som forventet noen meter forbi, men det er må sies å være et godkjent slag fra der han lå.

 

Han får ikke noe god kontakt med ballen på innspillet. Ballen forsvinner ned i roughen til høyre av green og kommer til å bli et utrolig vanskelig chip. Flagget står nemlig til høyre på green og han har ikke mye green og lande på i det hele tatt, Viktor.

 

Hull 6: Par 3, 196 yards (10. enkleste hullet)

 

Etter å ha latt gruppen bak slå sine innspill inn på green. Så for Hovlands gruppe gjort seg ferdig, og det er gode norske nyheter. Viktor setter birdieputten og nuller ut bogeyen på det forrige. Er tilbake på par for turneringen og runden på en delt 22. plass.

 

Millimeter unna eagle! Ballen stryker høyre hullkant. Har stor fart og ruller litt forbi så han må jobbe litt for birdien også her.

 

Strøkent innspill på det kort par fire hullet. Han lander den helt opp i greenområde og legger den i kanten mellom greenen og fringen til høyre. Han putter for en eagle fra ca. 18 meter.

 

Hull 5: Par 4, 315 yards (3. enkleste hullet)

 

OIOIOI!! En stygg hestesko for Viktor. Ballen tar en tar en runde rundt hullet før den holder seg oppe. Det er en sur bogey. Men det er fort det som skjer når man misser fra tee på denne banen. Da havner man fort i problemer.

 

Det var en vanskelig putt, men han det må si å være et godkjent forsøk, selv om han får en drøy tometer for å redde par.

 

Han får hakket ballen ut av den tjukke roughen. Ballen ender opp til høyre og kort av greenen. Men den ligger i fairway og har en mulighet til å putte. Blir en rask putt riktignok ned mot hullet fra ca. 14 meter.

 

Utslaget fra Viktor finner roughen til venstre. Så ut til å bli tatt litt av vinden.

 

Hull 4: Par 4, 482 yards (6. vanskeligste hullet)

 

Denne gangen misser han på høyresiden. Hastigheten var perfekt, men han leste linja bare litt feil. Men han gjør enkle og greie par i starten her, så det er betryggende.

 

WOW!! For et innspill! Rett på flagget, lander én meter eller to kort av flagget. Den ruller litt av gårde dog, så han for en nimeter for birde.

 

Til og med på hva som må være den smalleste fairwayen i verden omtrent, klarer Hovland å finne det kortklipte... nesten. Han ruller akkurat ut i semiroughen, men det bør ikke ha noe å si.

 

Hull 3: Par 4, 490 yards

 

Parputten sitter og Viktor er fortsatt på status quo etter to spilte hull.

 

Misser på venstresiden igjen. Denne ganger var han litt for hard på labben sp den ruller litt forbi hullet. Han har en drøy meter tilbake igjen for par.

 

Et strålende innspill av Viktor. Flørter litt med bunkeren til venstre av green, men den er nok til høyre og holder seg på green. Han putter for birdie fra ca. 6,5 meter.

 

Hull 2: Par 3, 208 yards

 

Et veldig bra forsøk av Viktor. Bare litt for mye til venstre. Bli en grei åpningspar.

 

Innspillet sklir litt av til venstre, men han er trygt på green. Får bare en litt lang birdieputt fra ca. 10-11 meter.

 

Viktor starter med å sende ut en perfekt drive ut på hull 1. Litt til venstre av midten av fairway.

 

Hull 1: Par 4, 490 yards

 

Spillerne har ankommet første tee. Thomas er førstemann til å slå ut.

 

Første halvdel av startfeltet begynner å gjøre seg ferdig med sin første runde og foreløpig er der engelskmannen Callum Tarren, svenske David Lingmerth og ikke overraskende Rory McIlroy som leder turneringen på -3.

 

Hovland slår ut kl. 19:14. Han spiller sammen med Justin Thomas og Tony Finau på de to første dagene av turneringen.

 

Hei og velkommen til denne livedekningen av Viktor Hovland sin første runde av US Open.

Viktor Hovland